30Y

A pécsi legenda, a 30Y tagjai lelkes völgybarátok, Beck Zoli a fesztivál 2013-as promó dalainak megalkotásában is lelkes részt vállalt. A zenekari tagokkal a fesztivál legkülönbözőbb programjain futhatnak össze a rajongók.

A zenekar 2011-ben alakult, a névválasztás pedig nem véletlen, ugyanis előszeretettel használják a loopert számaikban az énekszólamok előállításához. További különlegességük, hogy fontos szerepet kap a szájdob zenéjükben, Fekete János Jammal jóvoltából.

A zenekar 2000 nyarán alakult. A név az uruguayi eredetű az örök mozgásban lévő underground művészetek átfogó neve. A zenekar stílusa leginkább a funk-rock jelzővel illethető. A tagok több ismert és kevésbé ismert hazai és külföldi zenekarban játszottak. A trio zenéje ötvözete a kemény, a funk,és a karibi zenének.

A vadonatúj és meglepően spirituális lemezt (Gravity and Grace) megjelentető, két évtizedes múltra visszatekintő Anima Sound Systemtől megszokhattuk, hogy mindig unikális dolgokkal rukkolnak elő. 

A Pásztor Anna énekesnő vezetésével játszó együttes zenéjében, ismert és rádiók által is gyakran ismételt slágereiben többek közt rockot, funkot, soult, popot és hiphopot vegyíti, extravagáns, showszerű színpadi jelenléttel színesítve.

"Antonia Vai magyar származású svéd énekes/dalszerző előbb a stockholmi klubszínpadokon tört be a svéd zenei életbe és szerzett magának egyre növekvő közönséget javarészt angol nyelvű dalaival, majd hazaköltözését követően itthon vált a klubok kedvelt énekesévé. Dalaiban egyéni világot teremt szenvedélyes, kiszámíthatatlan végű történeteivel."

Az Art Moments célja, hogy közelebb hozza a kortárs képzőművészetet a hazai és külföldi közönséghez, valamint, hogy bemutatkozási és megmutatkozási lehetőséget biztosítson a feltörekvő és a már ismert hazai művészek számára.

A kezdetekben az alapítók saját szerzeményeiket, valamint Vető János és Kozma György verseket zenésítettek meg és adtak elő diavetítésekkel egybekötve a BME Bercsényi kollégiumában valamint a Kassák Klubban. Ekkor közreműködőként az együttesben fellépett Königh Péter (szájharmonika, ének) és Hajnóczy Árpád (szaxofon).

A 2 fiatal hímpéldányból álló duó hihetetlen energiával és szakító hangzással sáskahadként lepi el az újdonságra kiéhezett nagyérdemű tudatát, hogy szeretetpetéit vaskos riffekbe és kíméletlenül zakatoló ritmusokba ágyazva keltse ki.

A Bekvart, vagyis a Bánfalvi Eszter Kvartett a kaposvári színészhallgatók által alapított zenekar, mely „csajozós rockot” játszik.

A Belau eredetileg Kedves Péter önálló projektjeként indult 2015-ben. Utazásai és külföldi kalandjai során szerzett inspirációt a zenéhez. Az ötlet, hogy élményeit zenére fordítsa, egy gyönyörű faluban, a horvát tengerparton született. A Belau világában az állandóan buja hangulat és az optimizmus találkozik az innovatív, elektronikus hangzással.

Műfajok jól sikerült keveredése kapcsán egészen biztosan felmerül a Blue sPot együttes neve. Az együttes eleinte Oszkó Péter, volt pénzügyminiszter révén tett szert ismertségre, de egyedi zenéjük miatt ma már gyakrabban emlegetik őket.

Oldalak