Kattints a helyszínekre a részletes leírásért és programokért!

Muharay UdvarKaláka VersudvarMOL Nagyon Balaton Panoráma SzínpadHarcsa Veronika UdvarHobo KlubElevenkertTársasjátékvölgyJancsi bácsi udvaraVölgykomolyzene és VirtuózokFidelio Színház SzínpadKocsor HázHello Wood FaluMalomsziget Kézműves vásárLEMangURIAMűvészetek Zöldje - FaluházBuszmegállóReformátus UdvarÉltető VölgyFolk UdvarFalumalomKovácsműhely MúzeumFazekas MűhelyNoKamuKastélyManó UdvarVirágZsó  Udvar Kari KerengőjeKatlan TóniHang UdvarArtjáró udvarTücsök UdvarTűzoltószertárCsipcsiripp - Böbi nosztalgiaA.P. Artist's GalériaKőországTÉKAWAMP Design vásárMomentán UdvarMagyar Írószövetség UdvaraPapageno KlasszikKapolcsi Evangélikus templomLőke-Kúria VendégházMűvelődési házÁdám-Bátyám KifőzdéjeDörögdi Evangélikus TemplomVarga Szilvi Falusi VendégasztalaPanoráma vendégasztalPethő UdvarSári család vendégasztalaMagdi konyhájaKapolcsi Vendégváró udvarA Völgy Turisztikai KözpontKű-Ház KifőzdeSzépMíves udvarPatakparti fakanalasKata borházTilos UdvarInkler házGalántai HázVéradásFonó UdvarMagyar Nemzeti FilmarchívumArt MomentsTarisznya Evangélikus UdvarNemzeti-Szín-TérETNO PORT-AEtno LigetSZFE GlobeMesence-földeTOK udvarVízműVölgytábor a Ferde KempingbenLáthatatlan Színház Iskola Galéria (alsó iskola)RavatalózóDörögdi Katolikus TemplomTeremtésvédelmi UdvarDiabelli Művészeti és Oktatási AlapítványGlamp-Inn Kapolcs51-es körzetIskolaKőbánya UdvaraMókusKert UdvarCirque du TókertLemming udvarPetendi Plébánia GalériaBéke LigetArtkertMOME
X

Muharay Udvar

Programok

„Hagyomány és korszerűség” ez volt a a közösségi művészeti eszménye a Muharay Szövetség névadójának Muharay Elemérnek (1901-1960.)

Muharay a Bartók Béla és Kodály Zoltán utáni nemzedék tagja, gyökerei az egész magyar kultúrából táplálkoztak. Ő maga színész, színházi ember. Egy új stílust akart megteremteni, amely egyszerre népi és modern. A koncepció Bartókot követte: a legősibbet és a legmodernebbet akarta összefogni, a néphagyományt és az avantgárdot. Ezeket a máig érvényes eszményeket vállalta az 1990-ben alakult Szövetségünk, és ezt a szellemiséget próbáljuk közvetíteni a Művészetek Völgyében.

 

Minden nap 11 és 18 óra között: Játssz velünk!

A Triola gyermekvilág zenés, táncos, kézműves foglalkozása, melybe bekapcsolódnak a hagyományőrző együttesek képviselői is.
Gyerekekről, de nem csak gyerekeknek… bármiből lehet készíteni játékot, és játszani is lehet bármivel. Anya, apa, nagymama és nagypapa jöjjön a Triola Gyerekvilágba zenélni, táncolni, játszani, szórakozni!

X

Kaláka Versudvar

Programok

Ha a Művészetek Völgye az ország szíve, akkor az idén hetedszer nekilendülő Kaláka Versudvar a Völgy szíve. Képes kitágulni, összehúzódni, és több szomszédos udvar felé is továbblökni a vért, a művészetet, az életet. Itt együtt zsibong zene a verssel, népzene a rappel, világzene a blues-zal, sanzon a dzsezzel, klasszikus zene a krónikás énekléssel, mintha sziámi ikrek lennének.

X

MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpad

Programok

A Művészetek Völgye összművészeti nagyszínpada idén két nagyobb produkciónak ad helyet estéről estére. Az udvarok intimebb hangulata mellett itt lehet egy kicsit megőrülni, hogy utána az ember ismét egy szalmabálában pihenhesse ki a fáradalmakat.

X

Harcsa Veronika Udvar

Programok

Harcsa Veronika vagyok, az udvarom lelkes gazdája, és idén ismét csokorba gyűjtöttem Neked jónéhányat a kedvenc zenekaraim közül! Megfordulnak nálunk a magyar jazz legjelesebb képviselői, esténként ütős produkciókkal, külföldi sztárvendégekkel, és izgalmas DJ-kkel is várunk. Külön öröm, hogy a délutánt kicsiknek és nagyoknak szóló gyerekprogramokkal is meg tudtuk tölteni. Ha szereted a napot jógával indítani, vagy épp egy finomat kávéznál, ha részt vennél interaktív workshopon és szabadegyetemi beszélgetéseken, ha este szeretsz borozva elmerülni a koncertekben, akkor ez a Te helyed! 

X

Hobo Klub

Programok

„Egy év kivételével mindig jelen voltam. Testközelből indult, autóplatón, meg kocsmaudvarban játszottam. Aztán tágulni kezdett a tér, több falu is bekapcsolódott, Völgy lett, százezrek kezdtek jönni. Jóféle értékek gyökereztek meg itt.”

Mindenkit szeretettel vár: Hobo 

X

Elevenkert

Programok

A kortárs, ismert és elismert szentendrei alkotókat összefogó Forgács Társaság Taliándörögdön a helyi óvoda kertjében abból a célból indította 2013-ban új projektjét, hogy más zenei fórumokkal is együttműködve, évről évre fellépési lehetőséget biztosítson a már működő és újonnan felbukkanó friss, hazai, könnyűzenei formációknak, hogy a szerzők, előadók és egyszers mind a közönségük is találkozhasson egymással egy tíz napon át tartó zenei fesztivál keretein belül.

 

X

Társasjátékvölgy

Programok

A MAGYAR TÁRSASJÁTÉKOS EGYESÜLET szervezésében

Július 21. 15.00–18.00.

Július 22-30. napokon 10.00-13 és 15.00-18.00 között

 

A megadott időpontokban az érdeklődők a Magyar Társasjátékos Egyesület legváltozatosabb játékaival tehetnek próbát. A Társasjátékvölgyben idén is helyben épül újra a világ 7 csodája, valamint a fák közt mamutok vadászata folyik (belépés íjjal és dárdával). Természetesen királyt is választunk, a bal első sarokban megmásszuk a K2-t, a hátsó részen kubai rumot és szivart jó haszonnal szállítmányozunk, ez időre Las Vegast is áthozzuk a fészerbe, és igény esetén a maori szigetvilágot is felfedezzük. Mindezekből és további élményekből is kimarad, aki egyszer sem jön el társasjátékozni hozzánk a tíz nap alatt. A játékokat mi visszük, a játékostársak már ott fognak rátok várni.

X

Jancsi bácsi udvara

Programok

Idén is megnyitja udvarát Orsós János, mindenki Jancsi Bácsija, Kapolcs alpolgármestere, ahol autentikus cigány tánc, zene, karaván festés, lovári nyelvtanfolyammal színesítjük programunkat. Az udvarban lesz olvasósarok, ahol lovári, beás és magyar nyelvű könyvek között lehet majd szemezgetni a roma/cigány kultúra, hit, irodalom népismeret, kultúra témakörben. 

X

Völgykomolyzene és Virtuózok

Programok

A kapolcsi római katolikus templom bensőséges légköre igazán exkluzív hangulatot biztosít a komolyzenei programokhoz. A nagynevű hazai és külföldi előadók mellett fiatal Virtuózok várják a klasszikus zene szerelmeseit és a templom csendjében megpihenni vágyókat koncertekkel, előadásokkal, a templomkertben szabadtéri programokkal. 

X

Fidelio Színház Színpad

Programok

Az összművészetiség, valamint a saját hagyományok ápolásának szándéka is azt diktálta, hogy a Művészetek Völgye 2016-ban is színházi produkciók megvalósításával színesítse programját. Az idei fesztivál színházi központjául szolgáló Taliándörögd egyik legfontosabb helyszíne a Színház Színpad, ahol mind a mainstream, mind az alteratív színházi produkciók helyet kapnak.

Színpadunkon láthatjuk többek között a Mácsai Pált, a Nézőművészeti Kft-t, az Átrium Filmszínház, a Centrál Színház és József Attila Színház produkcióit, valamint a Jurányi Inkubátorház, a Forte Társulat, a Tünet Együttes és a Maladype darabjait.

A maximum nézőszám 150 fő. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik, sorszámosztás az előadás kezdete előtt 1 órával.

X

Kocsor Ház

Programok

A fesztivál keretein belül létezik egy mára már kultikussá vált helyszín: a Kocsor Ház.
Már több, mint tíz éve talán a legkedvesebb, legbarátságosabb udvar a Völgyben, ahol mindig nyitott szívvel, tárt karokkal és izgalmas programokkal várjuk a látogatókat, 1-99 éves korig. És tényleg! Az udvar szerves része az autentikus pajtakocsma, az itt-ott található henyélők, függőágyak, a szabadulós játék és a hajnalig tartó jammelések.
Idén az udvar társgazdája a Tilos Rádió.

Az udvar facebook oldala: https://www.facebook.com/KocsorHaz

X

Hello Wood Falu

Programok

A Hello Wood egy olyan alkotó közösség, amelyben építészek, designerek és képzőművészek közösen, saját kreatív eszközeiket felhasználva reagálnak valós, mindannyiunk számára érzékelhető problémákra, kérdésekre, jelenségekre.  Olyan egyedülálló tapasztalási forma, ahol a cselekvés, a fizikai megvalósítás, azaz a tett tanít.

Legismertebb eseményünk a nyáron 7. alkalommal megrendezett egyhetes nemzetközi alkotótábor, ahova hazai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói, alkotócsoportjai és jeles szakemberek kapnak meghívást.  A tábor témáját évről-évre egy aktuális jelenség köré szervezzük, az idei évben a Falu Projekt keretében a letelepedés folyamatát vesszük górcső alá.

A 30 országból érkező 150 építész közös alkotásának eredménye idén első alkalommal Csóromföldén tekinthető meg a Művészetek Völgye alatt.

Gyere és nézd meg a tábori nomád közösség egyhetes alkotásának eredményét!

X

Malomsziget Kézműves vásár

Programok

A Művészetek Völgye és Kapolcs közismert egyebek mellett kézműves vásárairól, egyedi, manufakturákban készített kerámia, szövet, fa, fém, nemez és egyéb természetesen anyagokból alkotott dísz-, emlék- és használati tárgyairól. Az elmaradhatatlan kézműves vásár helyszíne elsősorban a Malom sziget, de az egyes alkotók helyet kapnak a falu legkülönbözőbb udvaraiban, magánházak kertjeiben is.

X

LEMangURIA

Programok

LEMangURIA szabadmozgás - tánc - önismeret - alkotás - improvizáció - testtudatosság

A fesztivál ideje alatt interaktív zenés, táncos, kreatív alkotó és egészségmegőrző programjainkon keresztül kapcsolódhatunk a képességeinkhez, egymáshoz, a világhoz. Minden korosztály számára nyújtunk programokat.

X

Művészetek Zöldje - Faluház

Programok

Zöldülj velünk! Több zöld szervezet összefogott és változatos programmal, előadásokkal, túrákkal, játékokkal várja 0-99 éves látogatóit a kapolcsi Faluházban. Ismerd meg a Duna páratlan élővilágát, és tedd próbára tudásodat a WWF Magyarország Élő Duna Turnéján! A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton Geopark természeti kincseivel ismerkedhetsz meg közelebbről: geotúrák, denevérek, vulkánok, csillagfény.... A Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat tagjai bemutatják a barlangok rejtélyes világát. Interaktív játékaikkal te is egy kicsit barlangásszá válhatsz! Összeművészeti természetvédelemmel vár a Vadonleső! Lesznek kalandozások, kézműves foglalkozások szórakoztató feladványok és játékok „vadonlesős” fajokkal. A Zöld Zugolyban megdolgoztatunk: ültess, alkoss, szabadulj, játssz, gondolkozz, vagy csak figyelj, de jól! Minden egyes cselekedet számít, te is jobbá teheted a világot! - filmklub, táskafestés, és kis közösségi környezet-,és társadalomjobbító programok a Jane Goodall Intézettől. Nézz be hozzánk, mind nagyon várunk!

Az "Építészet a Művészetek Völgyében"- sorozat idei programja:
Építészeti értékteremtés az oktatásban - Hild Szakgimnázium (Győr)
Kiállítás: július 21. - július 30.
Előadás-beszélgetés: július 23. vasárnap 10.00
Házigazda: Eleőd Ákos Ybl-díjas építész

X

Buszmegálló

Debreczeny Zoltán kiállítása

KAPOLCSI VÁZLATOK mottóval, írunk, rajzolunk, valami jót.

X

Református Udvar

Programok

Felfedezésre váró tér a reformáció padlásán. Te is szeretsz poros padlásra felmenni és kutakodni rég elfeledett tárgyak, kacatok, használt bőröndök és ládák között? Izgalmas felnyitni ósdi faládákat, s bennük ősi titkokra lelni? Leporolni egy elmúlt kor emlékeit, újságokat, kézbe venni régi tárgyakat, s elmerülni a múltban? Leülni a sarokba, egy ócska fotelbe, s olvasni verset, novellát, könyvet? És ha még egy különös ruhásszekrény is van a pókhálós, poros padláson? Vajon tényleg egy másik világ bújik meg mögötte? Mi a Sufni Café rejtett zugának kínálata? Az irodalom ízeinek békés birodalma? És mit keres egy Wartburg az udvarban? És mi az öt „Sola” titka? És mit szimbolizál a kapu, közepén egy szöggel?

AmiKÉPpen a mennyekben alkotóműhely
Ha református templom, akkor festett fakazettás mennyezet. A reformáció 500. évfordulója kapcsán azt a régi szép hagyományt elevenítjük föl, ahogy anno a falu népének naiv művészei saját kezükkel ékesítik az Úr házának famennyezetét. Színek, formák, szimbólumok. Egy titokzatos, eljövendő, de lélekben már közöttünk és bennünk élő, mennyei világ képei a templom mennyezetén.

Légy Te is része a közös alkotásnak!

Július 22-től 29-ig minden napn

14-18 óra: Közös festés és installáció

 

Fotó-műhely a Völgyben

Számoljuk meg, hány arca van ennek a Völgynek! Fotó-tábor-lakókkal és beugró vendégekkel minden nap más-más témában készítünk fotókat, és ezek legjobbjait organikusan épülő tárlaton mutatjuk be a Református Udvarban. Padlás – Mi kis falunk – Földtől az égig – Forgatag és koncert – Református fehér.

Református Udvar

10 óra: Témamegbeszélés

16 óra: Képértékelés

Éjjel-nappal kiállítás

 

Homo Ludens Projekt - Lélegző láda

„És ímé nagy földindulás lőn; mert az Úrnak angyala leszállván a mennyből, és oda menvén, elhengeríté a követ a sír szájáról, és reá üle arra. A tekintete pedig olyan volt, mint a villámlás, és a ruhája fehér, mint a hó.” (Mt 28,2-3) Performansz a feltámadás misztériumáról.

Homo Ludens Project: Lélegző Láda, 15’

Színházi akció 1 lélegző ládára és 1 tárgyiasult emberre Tadeusz Kantor inspirációjára.

"a színész tárggyá lett, a tárgy színésszé" Tadeusz Kantor

"Állandó forradalom szükséges ahhoz, hogy új dolgokat hozzunk létre." Tadeusz Kantor

"Minden tárgy reformálható a gondolatroncsokkal együtt, még az ember is, az igazi lélekfaló" 1 láda

Tárgy: Szilágyi Szabolcs

Színész: 1 láda

Építőmester: Kovács A. Gyula

Ötletrugó: Benkő Imola Orsolya

Helyszín: Művészetek Völgye, Taliándörögd, Református udvar
Időpontok:
július 26. 15:30
július 27. 15:30
július 28. 15:30

 

Eltüntetett képek

Az Eltüntetett képek című kiállításon 7 eltüntetett festmény látható. Ezek azok a képek, amelyek már eltüntek, mert le lettek festve a képrombolás emlékeként.
De az átfestés következtében újabb alkotások születtek. Rombolni sem olyan könnyű, mint amilyennek néha látszik.
Egy képnek szinte mindig több élete van.
Nézzétek meg az eltüntetett és újjászületett képeket!
A Művészetek Völgye ideje alatt szeretetettel várunk a dörögdi református templomban.

X

Éltető Völgy

Programok

 

A Csigaház udvarában húzódó Éltető Völgyben az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület 60 települése mutatkozik be kézműveseivel, művészeivel, őstermelőivel és megújuló turisztikai kínálatával. Tíz napon át várjuk a családokat, a helyi élelmiszerek és kézműves termékek kedvelőit. Életre kel a kovácsműhely, dolgozik a fafaragó, festőművészek ecsetei hagynak nyomot a vásznon. Virtuális élménytúrán mutatjuk be falvaink 180 túraútvonalát. Mézet, bort, szörpöt, pálinkát, lekvárt, sajtot, füstölt ínyencségeket árulnak készítőik, és helyi termékekből készülő ételeket, italokat ont magából a „vidék konyhája”. Bemutatjuk a Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyrendszert az első minősített igazi vidéki termékekkel, szolgáltatásokkal. 

Mi itt élünk a Balaton-felvidéken. Szeretjük a nyarakat, amikor rengeteg ember van itt, szeretjük a telet, amikor szinte „magunk vagyunk”. Igazán szeretjük a hozzánk mindig korábban érkező tavaszt és a nálunk mindig tovább maradó őszt. Nekünk mindez mást jelent. Nem többet vagy kevesebbet: mást. Mi, itt vagyunk itthon, nekünk ez a hazánk. Mi pontosan ismerjük az apró falvak hatalmas csodáit és tudjuk, hol, kinél készül a legfinomabb bor, a házi sajt, a lekvár, a szörp, a tészta, a méz. Sokat kaptunk, kapunk nap, mint nap a Balaton-felvidéktől és ezért elhatároztuk, hogy sokat is akarunk adni neki: ezért hoztuk létre az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületet és ezt a különleges hangulatot kívánjuk átadni az Éltető Völgyben.

minden nap (07.21.-30.) 10.00–20.00

Helyi termék kavalkád – Ízelítő a Balaton-felvidék kínálatából
A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék termékeinek és szolgáltatásainak színes kavalkádja, ahol őstermelőink, kistermelőink, kézműveseink kínálják a helyi védjeggyel ellátott portékáikat. A termelők, vendéglátók, és alkotók elkötelezett munkája, együttműködése és társadalmi felelősségvállalása garancia arra, hogy a Balaton-felvidék által kínált termékek és szolgáltatások visszatükrözik a helyi jellegzetességeket magas színvonalú termékeket, kiszolgálást és programokat kínálva. Mellettük a környékbeli termelők „védjegyre váró”, minőségi termékeit is megismerhetik a látogatók.

Balaton-felvidék turisztikai kínálatának bemutatása

Virtuális túraútvonalaink a Balaton-felvidék csodálatos tájait, településeit, természeti kincseit, épített emlékeit, látnivalóit, együttműködő védjegyes szállásadóit, vendéglátóit, termelőit, szolgáltatóit fogják össze és mutatják be, miközben számtalan élményt kínálnak a túrázni, kirándulni, kikapcsolódni vágyóknak.

Vásári forgatag és kézműves foglalkozások

Különféle népi játékokkal, táncházzal és vetélkedővel készülünk naponta. Aki betér hozzánk, megtudhatja mi az a ZSCH, elcsíphet egy kalapos játékot vagy részt vehet egy rögtönzött népi mesejátékban. Kézműves foglalkozásokat kínálunk „A Vidék Minősége” végjeggyel rendelkező kézművesek, alkotók közreműködésével. Az érdeklődök naponta másmás Balaton-felvidéki kézműves (keramikus, fafaragó, festőművész) segítségével élhetik meg az alkotás örömét.

INNOBRINGA kölcsönzés 

Új, innovatív ajánlatunk térségünk „kincseinek” felfedezésére az elektromos bringakölcsönző, ahol segway, elektromos kerékpárok, robogók, háromkerekűek várják a vállalkozó kedvű felfedezőket. Kínálatunkban gondoltunk a nehezebben mozgó, vagy mozgásukban korlátozott emberekre is. Részükre speciális két-, három- és négykerekű elektromos járművek állnak rendelkezésre. Próbáld ki! Töltődj fel! Kapcsolódj ki!

X

Folk Udvar

Programok

Hagyományok Háza FolkUdvar

A hely, ahol nemcsak megtudod, miért izgalmas a népzene, a néptánc, kézműves-hagyományaink, de azt is, kik azok a mesterek, akiknek mindez köszönhető. Mert a népdal is valósabb, ha látjuk magunk előtt Láli néni szovátai konyháját, ha a muzsika közben Neti Sanyi huncut szeme kacsint, ha a táncban felismerjük Mundrucz legényespontjait. Térj be a FolkUdvarba, ha a múltat nemcsak a múzeumi tárlókból és könyvekből akarod megismerni, ha át akarod élni te is, milyen saját népdalainkat hajnalban énekelni, önfeledten népzenére mulatni. Táncolj, alkoss, beszélgess, bulizz velünk egész nap és ne felejtsd megkóstolni a hagyományos ízeket sem.

Házigazda zenekarok: Magos Együttes, Nagy Albert és zenekara, Parapács Zenekar, Zagyva Banda

X

Falumalom

X

Kovácsműhely Múzeum

A falu életében mindig jelentős helyet foglalt el a kovácsműhely, és megbecsült tagja volt a közösségnek a kovácsmester. Ebbe az időszakba nyújt bepillantást a 18. századi lakóház és kovácsműhely-múzeum, ami ma a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet tulajdona.

X

Fazekas Műhely

A Fazekas Műhelyben néprajzi gyűjtemény tekinthető meg, amely válogatás Kapolcs népi tárgyi eszközeiből.

X

NoKamu

NO KAMU! kiállítás

 

Nem kamu, hogy idén is lesz NOKAMU! A Művészetek Völgyében már többször látható NOKAMU! kiállítás megújulva, meglepetésekkel, interaktív játékokkal várja mindazon felnőtteket és gyerekeket, akik szeretnének megtudni mindent arról, hogyan kerülhetik ki a hamisítással kapcsolatos csapdákat, miről ismerhetik fel a hamis termékeket - vagy egyszerűen részt vennének egy érdekes játékban. Látogassanak meg bennünket!

X

Kastély

Art Moments kiállítás 

Az idei évben az Art Moments egy fotókiállítással, valamint a vigántepetendi Tókertben található kültéri installációkkal készül. Az installációk célja széles körben felhívni az emberek figyelmét a hulladékkérdésre, amely korunk egyik legfontosabb megoldandó problémája. A programban részt vevő művészek a hulladék alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a 21. század hulladékproblémájára, felhívva a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira, amely a hulladékfeldolgozásnak egy olyan érdekes és újszerű formája is egyben, ami által a haszontalan kacatok és szelektív hulladékok művészeti alkotásként öltenek újra formát.

 

Magyar Nemzeti Filmarchívum

Válogatott nagyfilmek a kapolcsi Kastélyban 16mm-es kópiáról, a nagyfilmek előtt filmritkaságok, dokumentumfilmek, filmhíradók, rég látott reklámok. Klasszikus magyar animációs filmek, délelőtt változatos és szórakoztató gyerekfoglalkozások, taumatrope (a mozgókép őse) készítése, előadások a rajzfilmről és a rajzfilm történetéről, interaktív foglalkozások. Igazi magyar filmcsemegék.

X

Manó Udvar

A Manó Udvarban idén is árnyékot találsz a kis tó partján, ahol meglesheted Bubutimár Éva keramikus Manóvilágát és a Manóműhely színpompás kerámiáit, részese lehetsz pár apró csodának ,és újra láthatod Incze Ottó bogárvárát, ötvösmunkáit és Kocsisné Nagy Judit tűzzománcképeit. Az Alkotó- Manóműhelyben megtapasztalhatod az alkotómunka örömét, festhetsz kerámiát, színezhetsz magadnak egy egyedi BubutiArt pólót . Frissítsd fel magad a helyi szörpökkel ,töltődj fel a pihenőnkben, találkozz velünk és a Manókkal....

X

VirágZsó Udvar

Programok

Újdonság, hogy a VirágZsó Udvar idén kettős szerepben jelenik meg a Művészetek Völgyében. Állandó programként minden nap, 10.00 és 21.00 óra között sok-sok meglepetéssel, szívet melengető kézműves termékekkel, ajándéktárgyakkal – köztük a Pipacs Kerámia szemet gyönyörködtető remekeivel, a TRÉV alkotóinak fantáziadús lényeivel – várja az érdeklődőket… és persze nem maradhatnak el a finom falatok és ízletes borok, fröccsök sem. Örömteli esemény, hogy minden este 19.00 órától remeknél remekebb koncertekkel örvendeztethetjük meg közönségünket. Szeretettel hívunk és várunk Mindenkit Kapolcs szívében, a sétányon, a Faluhíddal szemben.

X

Kari Kerengője

Pápáról Kiss Csaba és a Bakonyalja Népművészeti Egyesület kézműves portékáival:bőr, kerámia, szőttes, szalma csuhé, szappan, az Esti Kornél Kávéház Kari Kávézója névvel reggelivel, betyárbatyuval, cicegével várja vendégeit!

Tutec Első Magyar Függőágymanufaktúra! Ringasd el magad! Különleges ejtőernyőselyem függőágyak 0–99 éves korig.

Farkas Szilvia kézműves ékszerekkel, kimondottan fa-, fém- és sárközi gyöngyékszerekkel, decoupage-technikával készült lakásdíszekkel várja vendégeit.

Járai Ágnes egyedi tervezésű, saját kivitelezésű batikolt, festett és fehér ruhákkal, pólókkal!

Gombor József szürrealista festő kiállításával, Balogh Zoltán Övbirodalom, ahol minden korosztály talál magának minőségi bőr övet. Itt helyben összeválogathatja a saját ízlésének megfelelő övet az óriási bőr és csat választékból,melyet pontos méretre készítenek.

Gáncs Mária Egyedi, kézzel készült textil lakás és függöny dekorációk, kiegészítők. Asztalterítők, konyhai kötények, fogókesztyűk, textil szalvéták.

X

Katlan Tóni

X

Hang Udvar

A Hang udvarban összefuthatsz a jól ismert Orsiékszer csapatával csakúgy, mint a Fila-műhellyel,vagy a Polly bag mosolygós képviselőivel és egyéb meglepetésekkel.Kukkants be hozzánk!

 

X

Artjáró udvar

Artchaika Ősművészeti Egyesület 

Az Egyesület Vinczéné Lőrinc Ágnes vezetésével 2001-ben alakult. Alkotóink az őskori, -bronzkori, -középkori technikákat használják. A Művészetek Völgye fesztiválon több mint 10 éve vagyunk jelen. Udvarunkban az érdeklődők nem csak megcsodálhatják az alkotásokat, de lehetőséget kínálunk az ősi agyagtechnikák kipróbálására is, mint felrakás, kavicsolás, karcolás, de megismerkedhetnek  a japán raku égetés varázslatos világával is.

 

X

Tücsök Udvar

A Tücsök udvar Kapolcs szívében, a Kossuth 54. szám alatt 12 éve, az elsők közt tárta ki kapuit a völgybarátok előtt. Rendezett, virágos környezetbe hívjuk a kézműveseket és a látogatókat, megfelelő hátteret biztosítva a völgybe illő termékeknek. A hozzánk látogató vendégeknek mosolygós kézművesek- évek óta egy összetartó, vidám közösségként - kínálják változatos, igényes portékájukat. Az udvar egyik jellemző eleme Erzsi néni konyhája. Ahol ha nézelődés közben megéheznek, megkóstolhatják a méltán híres völgybatyut és csigatekercset. Mindezt tehetik a nyári napsütésben árnyat nyújtó napernyők alatt.

X

Tűzoltószertár

ÁRNYÉKOK ÉS FÉNYEK

Csernicsek Annamária:

....a kerámia számomra az a híd , ami összeköti a keletet a nyugattal, ahol az ELEMEK találkoznak: a TŰZ, a FÖLD, a LEVEGŐ és a VÍZ. Szívemben ezek egyé vállnak, és frigyükből lesz a: SZER - ELEM .... „

Fények és árnyékok.

Éjjelek – nappalok.

Az örökös körforgásban az egyensúly fennmarad, ha TŰR-ELEMmel van kirakva az ÚT, amelyen az ALÁZAT vezeti az alkotót...

Gyárfás Miklós:

A rajzolás számomra terápia, érzéseket közvetítek, megállítom és befelé figyelésre késztetem az embereket.  Minden egyes vonal és minden egyes szimbólum, motívum megtalálja a saját magunkhoz vezető utat és mint egy árnyék, lepelként borul ránk, mellénk szegődve az önismeret rögös útján.

Nem vezetem a rajzaim szemlélőjét a kezénél fogva és nem is hagyom elveszni, csupán kísérek és mutatok, tiszteletben tartva az egyént.

 

X

Csipcsiripp - Böbi nosztalgia

Böbi nosztalgia. Retro gyűjtemény 1950-es, 60-as, 70-es évekből. Könyv, folyóirat, hanglemez, használati tár- gyak. Konyhai falvédők kiállítása, Gombor-festmények, Gecző Anna kerámiaszobrai előtt. Rendezett, virágos környezetbe hívjuk a kézműveseket és a látogatókat, megfelelő hátteret biztosítva a völgybe illő termékeknek. 

X

A.P. Artist's Galéria

FLOW szín–forma–lélektér #áramlásélmény #mélyállapot #egységérzés #jelenlét

A flow érzése a szabadság jele. A flow azonban mégsem tudatos cselekvés, hanem inkább olyan tudatállapot, amelyet hagyunk, hogy megtörténjen. Tudatosságunk megzavarhatja a flow-t. Mihelyt eltávolítjuk az akadályokat, felismerhetjük, amikor bekövetkezik. Ehhez mindig szükséges a pillanatban való jelenlét. Ha a múltban élünk vagy a jövőben, nem éljük át a tevékenység örömét. tanuld meg szeretni a jelent, mondj igent rá, bármi legyen is az, és értékeld az élet szépségét, bárhol is vagy. Püspök Anita festőművész kiállítása.

X

Kőország

A KŐORSZÁG UDVAR az interaktív köves játékok helyszíne. Beleshetünk a természet harmadik birodalmának, az ásványok, kőzetek, kövületek csodás világának titkaiba. Nyers és feldolgozott ásványok, a belőlük készült használati eszközök, ékszerek válogatása mellett a KŐORSZÁG UDVAR ipar -és képzőművész alkotóinak munkáiban is gyönyörködhetünk. KAPOLCS KÖZEPÉN KÖVEK KÖZÖTT!

X

TÉKA

Programok

Gyertek hát Dörögdre / Vaddisznó pörköltre / Püspök Úr főztjére …

NÉPI ÉPÍTÉSZET ÉS GASZTRONÓMIA - a Művészetek Völgyében

Taliándörögd, Inkler Ház, Kossuth u. 5

2015 júl. 23. (szombat)

Itt van a TÉKA (Táj – Építészet – Közösség Alkotótábor) keretében felújított műemlék-istálló és a munkákat folytatjuk...

Szervezők: MTA VEAB Népi Építészeti Munkabizottság (Veszprém), Győri Műszaki Szakképzési Centrum Hild József Építőipari Szakközép-iskolája, dr. Kós Károly Népfőiskola (Budapest)

A TÉKA támogatói: Hild József Építőipari Szakközépiskola (Győr), Loland Kft. (Győr), Béres Alapítvány (Budapest), Herman Ottó Intézet (Budapest), Kerner Gábor (Keszthely)

Korábbi támogatók: Ybl Miklós Építéstudományi Kar (Budapest), MNVH (Budapest),  Fay Art Építésziroda (Terény), Szimmetria Alapítvány (Budapest)

X

WAMP Design vásár

WAMP – Meet Summer Design

A WAMP udvaron válogatott kiállítók termékeivel találkoz- hatsz igazi nyári hangulatban! Akik nyáron sem akarnak lemaradni a divatról, a Cirrhopprecycle textilékszerei, a Silk and Colours és a mabeautyk különleges kiegészítői, Demeter Krisztina nemeztáskái vagy a Norsy Design újrahasznosított egyedi darabjai és a Buborék bolt színes kínálata közül válogathatnak. A Talpra Magyar Design magyaros témájú flip-flop papucsai pedig egyedivé teszik a strandszettet.Vidám grafikákkal vár a Designvonal és az artheKK, de különleges design tárgyakat vihetünk haza Judy Design Store retró táblaképei vagy Elliot kézzel fújt, egyedi bögréi közül. A gasztronómia szerelmeseit Sztellik Endre kistermelő szörpjei és a JamBORi borlekvárjai várják. A legkisebbek pedig megismerkedhetnek a Mesekavics vidám figuráival, vagy hazavihetnek egy Manka babát.

Minden nap kreatív workshop a tervezőkkel!

 

X

Momentán Udvar

Programok

Ha kedved van részt venni, hozzátenni, beleszólni, játszani, zenére vagy anélkül, ülve vagy állva, vagy éppen töprengeni, hallgatni, jókat nevetni, kreatívkodni, akkor ott a helyed a Momentán Udvarban. Ha ismersz minket azért, ha nem, akkor azért. Várunk. Velünk vagy?

 

X

Magyar Írószövetség Udvara

Programok

„hasonlatokban őrlöm a világot” – A Magyar Írószövetség programjai a Lilla Malomban ú

 

Arany Jánosról szóló ARANY-KÉZ című kiállítás minden nap 14.00-18.00 között.

Az Írók Írókról és a Zöld írók sorozat az ARANYLÁZ program keretében.

X

Papageno Klasszik

Programok

Klasszikus zene és opera - kicsit másképp, mint a nagyvárosban, leginkább ahogy egy forró nyárni napon, az ebéd utáni fröccs mellett érdemes hallgatni. Minden nap egy-egy másik zeneszerzőt ismerhetsz meg úgy, ahogy könyvekből és lemezekből sosem - nevetős-tanulságos sztorikkal és sok-sok zenével várunk. Az előadások utáni koncerteken pedig a legjobb hazai és külföldi fiatal előadók mutatják meg tudásukat - a szólózongorától a kamarazenekarig.

X

Kapolcsi Evangélikus templom

A kapolcsi evangélikus templomban az egyházközösség önálló, a fesztiváltól független szervezésében lelkigyakorlatok, vallási témájú beszélgetések és koncertek követhetőek végig a tíz nap alatt. A program a keresztény egyház megismerését és a valláshoz való kapcsolódást tartja szem előtt és ilyen irányú érdeklődőket vár nagy szeretettel. 

X

Lőke-Kúria Vendégház

Lőke Kúria Vendégház 5. éve működő Falusi vendégasztal keretében egész nap várja vendégeit elsősorban helyi, vegyszermentes alapanyagokból készült ételekkel! Glutén - laktózmentes és vegán menüvel is készülünk!Több mint 10 féle házi szörpből válogathatnak vendégeink (bodza, ibolya, fenyő, zsálya, menta, citromfű stb.)

 

X

Művelődési ház

Simon Zoltán, Halimbán élő és alkotó képzőművész kiállítása

 

A Művészetek Völgye Fesztivált a hagyományokat ápoló művészeket és művészeteket bemutató rendezvénynek tartom. Mivel a közvetlen közelében élek, ezért a völgy és a környéke inspirálta, realista ábrázolási módban készült képeimből válogatott anyag kerül bemutatásra

X

Ádám-Bátyám Kifőzdéje

Reggel 6-tól este 18-ig várjuk kedves vendégeinket reggelivel,ebéddel,vacsorával, házias ételekkel!

X

Dörögdi Evangélikus Templom

Programok

Július 24-30. között minden nap 13.00-15.00 között láthatatlan színházi előadások a taljándörögdi templomban!

A Láthatatlan Színház egy különleges zarándokút, amely a látás ideiglenes kikapcsolásán alapszik. Előadásainkon révészek vezetik és segítik a bekötött szemű vándorokat, akik lelkük díszletei között járják végig ezt a belső utat.

Mivel mindenkit személyesen kísérünk, a részvételhez előzetes időpont egyeztetésre kérjük vendégeinket a helyszínen. 


A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület NoKamu címmel ismét kiállítást rendez a Völgyben!

A kiállítás hétvégente (péntek-szombat-vasárnap) tekinthető meg a Bérczes Ügyvédi Irodában. Idén az idelátogatók egy szabadulós játék keretében is kipróbálhatják magukat a hamis tárgyak és a szellemi alkotások témájában!
 

 

 

X

Varga Szilvi Falusi Vendégasztala

Bemutatkoznék:

Varga Szilvia vagyok, tősgyökeres kapolcsi lakos! Családommal: édesanyámmal és édesapámmal, párommal Norbival és 5 éves kislányunkkal Bertával élünk itt 5-en egy családi házban. A gyes után nem tudtam visszamenni a régi munkahelyemre dolgozni, így két évig alkalmi munkákat vállaltam.  A környékünkön nagyon nehéz elhelyezkedni, főleg fiatal anyának, talán nem  kell felsorolnom hogy miért! Saját vállalkozás beindításához nem volt elég tőkém, de 2012 májusában elkezdtem foglalkozni a Vendégasztal lehetőségével . A lényege az,  hogy helyben  megtermelt alapanyagokból kell az ételeket elkészíteni, és ezeket az ételeket felkínálhatom a vendégek számára! Ezek a feltételek számunkra adottak voltak, hiszen van nagy kertünk, amit minden évben megművelünk, sárgarépa, hagyma, paprika, paradicsom stb. De ekkor még nagyon sok kérdés kavargott bennem. Bejönnek-e hozzánk a vendégek? Vajon meg tudjuk majd valósítani a terveinket? Ízlik-e az étel amit főzünk?  Merjek- e belevágni? Évek során a Művészetek Völgye Fesztivál információsaként megtapasztaltam, hogy a vendégeknek (diák, nyugdíjas, vagy akár egy család) nem kevés költséggel jár egy ilyen fesztiválon részt venni, hiszen ide kell utazni, szállást kell foglalni, napijegyet kell váltani, és nem utolsó sorban valahol valamit kell enni. Úgy gondoltam, hogyha megfelelő minőségű ételt teszek az asztalra, és persze megfelelő mennyiséget megfizethető áron, akkor talán jól működhet ez a dolog. Ezt a gondolatot szem előtt tartva vágtunk neki a Falusi Vendégasztal beindításának és 2012. július 27-től megkaptam a válaszokat a kérdéseimre! Kaptam nagyon sok bíztatást, elismerő szavakat a faluban élő emberektől, és még többet a vendégektől!  Ekkor már nem volt kérdés a 2013-as év. 2014 májusában lehetőséget kaptam a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet jóvoltából egy kisvideo elkészítéséhez, ahol röviden bemutathatom a Kapolcsi Kékabrosz Vendégasztalomat! Ezúton is szeretnék köszönetet mondani ezért!

És most pár hónappal a 2017-es fesztivál kezdete előtt ismét gőzerővel dolgozunk a vendégeink elégedettségéért! Büszke vagyok arra, hogy el mertem indulni ezen az úton, de a szüleim, testvéreim és a párom támogatása nélkül nem sikerült volna! Köszönöm nekik a biztatást!

2017. július 21-től 30-ig a Kapolcsi Kékabrosz Vendégasztal keretében Varga Szilvi Falusi Vendégasztala Kapolcson Dózsa utca 30-ban ismét várja vendégeit nagy szeretettel, finom ételekkel, reggelivel, reggeli italokkal, Kapolcsi Babgulyással, Ili Mama Gombócos káposztájával, Kolbászos Lecsóval, Házi Savanyúságokkal, Szilvi házi lekvárjával töltött palacsintával, Hűsítő italokkal, Bodzafröccsel és Házi Limonádéval! Legyen Idén is a Vendégünk!

X

Panoráma vendégasztal

Ha ellátogat hozzánk a Panoráma Vendégházba, ínycsiklandó illatok fogadják Önöket! Udvarunkon kialakított barátságos, hangulatos falusi környezetben kínáljuk ételeinket házias ízekkel, saját termékeinkből! Balogh család

X

Pethő Udvar

Falu-hídon át, a Kaláka Versudvar szomszédságában, Dózsa utca 55 szám alatt található, kellemes, hangulatos környezetben. Ha éhes vagy, vagy csak bekapnál valami finomat, gyere be! Ízletes, választékos, vendégmarasztaló házias ételekkel várja visszatérő és leendő vendégeit Pethő Gábor és Családja!

X

Sári család vendégasztala

Szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket immár 6. éve Kapolcson a Jókai u. 9 szám alatt, házias ételekkel, házi nyújtott rétessel, házi szörpökkel. A ház mögött állatsimogató, pónilovaglás, és parkolási lehetőség! Legyen Ön is a Vendégünk!

X

Magdi konyhája

Üdvözlöm Kedves Érdeklődő Vendégem!

Illés Magdi vagyok, Kapolcson a festői szépségű Művészetek Völgyének szívében lakom, a Fő úti templom mellett közvetlen fel, egy kis közben! Szakmám élelmiszer eladó és szakács. Az év során Veszprémben dolgozom. 2011 óta az elsők közt kezdtünk el foglalkozni a vendéglátással. A Magdi Konyhája nevet ebben az évben kapta. Anyukám szintén Magdi, akitől megtanultam, hogyan készítjük nagymamáink ételeit. Lányom a fiatalságot, az új ízeket adja családunknak! Mindhárman a jó ízek mellett, a szívünket is belefőzzük ételeinkbe! Amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy évek során egyre több személyt köszönthetünk ismerősként, minőségi ételeink mellett a fesztivál forgatagában elfáradt, kicsit elbújni vágyó turistáknak csendet, nyugalmat is tudunk nyújtani, a szép környezet és a táj látványával párhuzamosan. Nálunk a húsevők és a vegások is megtalálják ízlésüknek megfelelő ételeket reggeltől estig. Sajnos vannak olyanok is, akiknek diéta ajánlott( lisztérzékeny), számukra is igyekszünk megfelelő megoldást találni. Szomjazóknak saját készítésű szörpjeimet tudjuk ajánlani!

Várjuk Kedves Vendégeinket!

X

Kapolcsi Vendégváró udvar

Idén is kinyitja kapuit Kapolcs központjában, virágos környezetben a Vendégváró Udvar és várja árusait és az idelátogató vendégeit! Mert van egy hely, hol lenni jó! Térj be hozzánk, ha erre visz utad, mert tőlünk kézműveseink és kerámikusaink által nyújtott sokszínű, szívet melengető élménnyel térhetsz haza!

X

A Völgy Turisztikai Központ

FÉNYESEN – Antal Andrea FÉNY és FORMA kiállítása
Föld és víz. Alakítom. Levegőn. Tűzzel. Agyagból forma. A fény kivetül. Sötétben ülünk. Nézem. Nézed.
Varázslat. Jól vagy. FÉNYESEN....

X

Kű-Ház Kifőzde

Gyors, változatos, finom, kedvező árak. A hagyományos ételek mellett kínálatunkban szerepelnek a vegetáriánus és gluténmentes  étrendnek megfelelő ételek is.

X

SzépMíves udvar

Míves kézműves portékák, vendégmarasztaló ízek, zamatos borok, gasztro kézműves termékek. Mindezt megtaláljátok Kapolcs szívében, mondhatni Kapolcs sétányán, a Petőfi u. 9. alatt, a SzépMíves Udvarban. Az udvarban a gyermekek sem marad nak program nélkül: számukra egyedülálló élményt nyújt a műemlék körhinta. Szeretettel hívunk és várunk!

X

Patakparti fakanalas

Szakonyi Jánosné vendégasztala

X

Kata borház

A Kata Borházról itt tájékozódhattok.

X

Tilos Udvar

Programok

Minden nap 22.30-1.00 CHILL OUT: EGYÜTTLEVÉS, BESZÉLGETÉS, HALK ZENESZÓ BY TILOS RÁDIÓ 

Minden nap 10.00-19.00 TRAPBUS

A Trapartment legújabb projektje egyedi, újszerű és nagyszerű. Magyarországon nagy divatja van az úgynevezett "szabadulós játékoknak", melyek rendszerint tematikusan berendezett helyiségek, ahonnan adott időn belül, különböző logikai, ügyességi feladatok megoldásával kell kijutnia a csapatoknak. A "szabadulás" egyrészt nagyon jó szórakozás, komoly csapatépítő hatása van, másrészt "karbantartja" a játékosok logikáját és ügyességét.

A TrapBusba, a már meglévő és nagy sikerrel működő szabadulós játékaink koncentrált változatát egyesítettük egy régi vágású Ikarus buszban, hogy megfelelhessünk a játék kitelepítésére irányuló számos felkérésnek.

Az ország első mobil szabadulójáték helyszíne teljes pompájában és agyat próbáló feladatokkal várja a Művészetek Völgye idején, Taliándörögdön a kalandra éhes, szabadulni vágyó bátrakat!

 

X

Inkler ház

X

Galántai Ház

 

Tüntetés / Kitüntetés / Semmi 
ezek a fogalmak a 2017-es nagyszabású Artpool projekt hívószavai, melyek egyúttal az idén 80 éves, Kossuth díjas fluxus művészt, Tót Endrét is megidézik Kapolcson, a Művészetek Völgyében.
A helyszín a Kossuth u. 55-től (K55) a Kossuth u. 51-ig (51-es körzet) terjedő terület.  
A K55-ös kiállítótértől (ahol esténként művészkitüntetések és kitüntetésművek láthatók) az 51-es körzetig  tart a "Tót Endre utca"; az 51-es körzet bejáratainál TÓT 80 feliratú trikolor emlékzászlók lobognak; Tót művek kópiái, és videódokumentumok láthatók a borostyánház szoba-konyhájában és a pince kiállítóban is. 
A fedett udvarban kétoldalas "Zéró / Semmi" tüntetőtáblák lógnak (melyek leakaszthatók az alkalmi "tüntetésakciókhoz").  Semmi idézetek olvashatók az 51-es körzet egész területén - táblákon és cetliken, fákon, tárgyakon, falakon - Albert Einsteintől, Tandori Dezsőtől, Vilém Flussertől, Hamvas Bélától, Kossuth Lajostól, Martin Luther Kingtől és másoktól
Semmi mozi a pajtában - 3-4 perces videóanyagokkal (nem élhetünk semmi nélkül!). 
Mindez egy hangzó térben, ahol a legváratlanabb helyekről szóló hanganyagok által megidézett különböző hangzáskultúrák helyspecifikusan és kontextuálisan fogják egybe a teret, vezetik a látogatót egyik helyszínről a másikra, kiragadva őt a fesztiváli kavalkádból. 
A helyszínen olvasható könyvekből, katalógusokból további információk nyehetők a kiállítással és az Artpoollal kapcsolatban.  
És végül a szaletliben bárki ingyen feliratozhatja a trikóját az "51-es körzet" stencillel.
Az 51-es körzet naponta 10-től 18 óráig, 
a K55-ös kiállítótér 18-tól 20 óráig látogatható
2017.07.21. és 30. között a Művészetek Völgyében, Kapolcson.
ahol szeretettel vár: Galántai György, kurátor  és az Artpool munkatársai
További információ és helyszíni kapcsolat: Klaniczay Júlia +36-20-4564154
Az esemény a Szépművészeti Múzeum és az Artpool Alapítvány együttműködésével jött létre.

X

Véradás

Aki vért ad, napijegyet kap és apró ajándékkal kedveskedünk neki! Kalóriapótlásra nápolyi, ásványvíz és 500 Ft-os étkezési utalvány jár. Személyi igazolványát, jogosítványát vagy útlevelét, TAJ kártyályát és lakcím kártyályát feltétlen hozza magával! ADOMÁNYOZZ EGÉSZSÉGET. AKI VÉRT AD ÉLETET AD!

Pontos helyszínek és időpontok a műsorfüzetben!

Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei Szervezete és Országos Vérellátó Szolgálat Veszprémi Területi Vérellátó 

X

Fonó Udvar

Programok

A 2016-ban az Ősök Házánál frissen megalakuló Fonó Udvar a budapesti Fonó népzenei és világzenei programjait hozza el a Völgybe. A program a Fonó 2015-ös jubileumi évi, Klastromnál szervezett programsorozatát idézi. A helyszín este ébred: naponta két koncert és hétvégenként ráadásként egy elektronikus világzenei produkció tölti be parókia zöld kertjét. A programban többek között a WOMEX kiemelkedő hazai és nemzetközi sikerei közül válogattak, úgy is mondhatnánk, hogy világzenei 2016-os best of-ot hallhatunk. 

A napközbeni programokat a Veszprémi Szaléziánum szervezi.
 

 

X

Magyar Nemzeti Filmarchívum

Programok

Válogatott nagyfilmek a kapolcsi Kastélyban 16 mm-es kópiáról, a nagyfilmek előtt filmritkaságok, dokumentumfilmek, filmhíradók, rég látott reklámok. Klasszikus magyar animációs filmek, délelőtt változatos és szórakoztató gyerekfoglalkozások, taumatrope (a mozgókép őse) készítése, előadások a rajzfilmről és a rajzfilm történetéről, interaktív foglalkozások. Igazi magyar filmcsemegék.

X

Art Moments

Programok

Az idei évben az Art Moments egy fotókiállítással, valamint a vigántepetendi Tókertben található kültéri installációkkal készül. Az installációk célja széles körben felhívni az emberek figyelmét a hulladékkérdésre, amely korunk egyik legfontosabb megoldandó problémája. A programban részt vevő művészek a hulladék alapanyagokból készülő alkotásokon keresztül reagálnak a 21. század hulladékproblémájára, felhívva a figyelmet fogyasztási szokásaink árnyoldalaira, amely a hulladékfeldolgozásnak egy olyan érdekes és újszerű formája is egyben, ami által a haszontalan kacatok és szelektív hulladékok művészeti alkotásként öltenek újra formát.

X

Tarisznya Evangélikus Udvar

Programok

TARISZNYA EVANGÉLIKUS UDVAR

Tarisznya. A reformátor Luther koldusdiákként kezdte és "koldusok vagyunk, ez az igazság" megállapítással fejezte be életét. És valóban: világnézettől, meggyőződéstől függetlenül semmit sem hozunk és semmit sem viszünk magunkkal ebből a világból. Ezért is van felbecsülhetetlen értéke minden találkozásnak, játéknak, beszélgetésnek, a dalnak és a zenének. A taliándörögdi evangélikus templom udvarán, a Tarisznyába igyekeztünk összegyűjteni sok-sok mindent, ami haverokkal lófrálók, családdal bóklászók, kéz a kézben járók vagy éppen egyedül mászkálók számára talán még sokáig elegendő útravaló lehet. Családias hangulat, gyermekprogramok, táplálék testnek és léleknek. Ez a Tarisznya. Szeretettel várunk!

Napi állandó programok:

09.00-09.30 Napindító áhítat

10.00 -12.00 és 14.00 -18.00

- Sakkjátszótér és Sakkpalota

- 5perc500 | 5 perces ismertetés, beszélgetés mindazoknak, akik ismerkedni szeretnének 500 éves lelkiségünkkel

- REF 500 – Vissza a jövőbe: Interaktív utazás a reformáció korába

10.00 -13.00 és 14.00 -16.00 Jam sarok

10.00-18.00 #láthatóanevangélikus - mai evangélikus arcképcsarnok

10.00-22.00 Luther Sörsátor

 

X

Nemzeti-Szín-Tér

Programok

A Nemzeti Színház nyitottan, sokszínűen és sokoldalúan reprezentálja a magyar színházi életet. Nyitott színházat építünk, mindenki által befogadhatót, és mindenkit befogadót. A Nemzeti Színház Színpad ezt a nyitottságot tükrözi, programját a színház repertoárján lévő és a színházhoz kötődő fiatal művészek produkcióiból állítottuk össze.

X

ETNO PORT-A

Programok

Naponta 11-18 óráig filmvetítés a Néprajzi Múzeum archívumából és a megújuló múzeum terveiből.

 

X

Etno Liget

Programok

A béke ligete és a Néprajzi Múzeum munkatársai várnak mindenkinek, aki szívesen játszik, táncol, alkot,  ismerkedik a hagyományos népi kultúra értékeivel vagy a kortárs, nemzetközi kutatómunkánk eredményeivel.

Egész nap vár:

- Lábakert: játszótér kicsiknek és nagyoknak hagyományos népi játékokkal

- Etno Chill: pihenőhely és kreatív alkotótér

 

 

X

SZFE Globe

Programok

A 2016-os Művészetek Völgye színházi központjában, Taliándörögdön idén saját helyszínnel készül a 150 éves Színház -és Filmművészeti Egyetem. A Színház Színpad kertjébe beköltöző színihallgatók interaktív, kísérleti előadásokra invitálnak minden érdeklődőt!

X

Mesence-földe

A pár évre buli-fészekké vált gyümölcsöskert az idén vendéglátóhely-paradicsommá lényegül. A környékbeli helyszínek itatója és akolja a szokásos bárpult mellett finom étel-, ital- és csemegeárusokkal várja az ínyencségekre vágyókat.

X

TOK udvar

Programok

JÚLIUS 22 ÉS 31. KÖZÖTT MINDEN NAP, KIVÉVE JÚLIUS 25. HÉTFŐN ÉS JÚLIUS 27. SZERDÁN

 

Vigántpetenden a régi iskolában és az iskola udvaron kézműves fogalkozások, előadások, jogsegélyszolgálat és szaktanácsadás várja a kistermelőket, falusi vendégasztalosokat és a vendégeket.

 

Foglalkozások:  Hagyományos kenyérsütés kemencében | Fűszerspirál tervezés, készítés, biokertészeti szaktanácsadás | Tiffany üveg tárgyak készítése

X

Vízmű

Programok
X

Völgytábor a Ferde Kempingben

Programok

Vedd meg előre sátorhelyed a 2017-es Művészetek Völgye Völgytáborába! 

Idén minden fesztiválbérlettel rendelkező Völgylátogatónknak lehetősége nyílik a Művészetek Völgye központi sátortáborában, a Kaláka Versudvartól nem messze, Kapolcson sátorozni, mindössze 1500 Ft/fő/éj áron! A sátorhelyek száma korlátozott, nehogy lemaradjatok róla!

A kedvezményes 5, 10 és 3 napos bérletek, illetve Völgytábor jegyek megvásárolhatók itt.

X

Láthatatlan Színház

Programok

Július 24-30. között minden nap 13.00-15.00 között láthatatlan színházi előadások a taljándörögdi templomban!

A Láthatatlan Színház egy különleges zarándokút, amely a látás ideiglenes kikapcsolásán alapszik. Előadásainkon révészek vezetik és segítik a bekötött szemű vándorokat, akik lelkük díszletei között járják végig ezt a belső utat.

Mivel mindenkit személyesen kísérünk, a részvételhez előzetes időpont egyeztetésre kérjük vendégeinket a helyszínen. 

X

Iskola Galéria (alsó iskola)

Lépjen be a régi napok varázslatos világába az egykori kapolcsi iskola tantermének megtekintésével!
 

X

Ravatalózó

„NAGYAPÁM HÁZA” mester-inas program 

A Magyar Építőművészek Szövetsége az idén a „NAGYAPÁM HÁZA” mester-inas programot mutatja be a Völgyben. Céljuk a hazai vályog- és természetes alapanyagú építéskultúra erősítése, épített örökségünk szakszerű és közösségi részvételen alapuló védelme. Munkamódszerük alapja a helyi közösségek megszólítása és a partnerszervezetekkel való együttműködés, a helyi építéskultúra újra felfedezése, tudatosítása és annak hozzáférhetővé tétele, olyan régi tudás továbbadása, ami a környezetre és a korra reagálva nyitott, professzionális képzés a szakmai és civil közösségek számára. Ennek alapja a termé- szetes anyagok, a hagyományos építési technológiák használata, a kétkezi munka öröme és az emberi kapcsolatok ápolása

X

Dörögdi Katolikus Templom

Programok
X

Teremtésvédelmi Udvar

Programok

TEREMTÉSVÉDELMI UDVAR
Közös otthonunk gondozásáért!

Közös otthonunk gondozásáért! Mit is jelent a teremtésvédelem a gyakorlatban? Pódiumbeszélgetéseink során kormányzati, egyházi és civil partnerszervezeteinkkel közösen keressük a választ arra, hogyan válhatunk felelősen gondolkodó, a természettel harmóniában élő, önfenntartó emberré. Kísérletet teszünk arra, hogy feltárjuk a napjainkban tapasztalható társadalmi feszültségek és az egyre sokasodó környezeti problémák összefüggéseit. Vizsgáljuk a helyi közösségek és az egyén cselekvési lehetőségeit, és jó gyakorlatokat keresünk útmutatóul. Betekintést nyerhetünk a természet- és környezetvédelem napi feladataiba. Megismerhetjük a szeretetszolgálatok
programjait, beszélgetünk az egyházak vidék- és gazdaságfejlesztésben betöltött szerepéről. Kiállításainkkal, interaktív kézműves foglalkozásainkkal a környezettudatos szemléletformálást kívánjuk elősegíteni.

FÉNYESEN – Antal Andrea FÉNY és FORMA kiállítása
Föld és víz. Alakítom. Levegőn. Tűzzel. Agyagból forma. A fény kivetül. Sötétben ülünk. Nézem. Nézed.
Varázslat. Jól vagy. FÉNYESEN....

X

Diabelli Művészeti és Oktatási Alapítvány

Programok

Minden nap 10.00 és 18.00 között

(Kapolcs, Jókai utca 10.)

A Diabelli Udvar a tudományok és művészetek kapcsolódásairól tart színes programokat gyerekeknek, fiataloknak és örök fiataloknak.

Varázshangok Egyesület baba és gyermek játszóházzal, felnőtt pihenőhellyel, társasjátékokkal, interaktív zenés családi foglalkozással biztosít tartalmas pihenést.

Dorka kézműves udvara naponta más alkotások, szépségek készítésével várja a gyerekeket.

Mici terasz: természettudományos kísérletek, jelenségek megfigyelése, eszközkészítés fizikusokkal, kémikusokkal. Lézer színház: lézerorgona, saját készítésű lézer képek, ügyességi feladatok és egy kis érdekes fizikai ismeretbővítés a témában.

Újdonságként a felnőtteknek ismeretterjesztő előadásokat tartunk, a Luxembourg Acoustic zenekar közreműködésével zenei és irodalmi klubot nyitunk. Fiatal alternatív együttesek bemutatkozására is sor kerül, lesz hangszerbemutató és Limonádé klasszikus koncert Diabellis tehetségekkel.

Árnyas udvarunkban az elmúlt nyárhoz hasonlóan tartalmas, családi pihenésre alkalmas programokkal várunk benneteket.

X

Glamp-Inn Kapolcs

Programok

Hallottad már a GLAMPING kifejezést? Nem? Semmi gond. Ha szívesen táboroznál szép természeti környezetben, de nem szeretnéd feladni az otthon kényelmét sem és a sátor cipeléséhez sincs kedved, ezt Neked találták ki. A Glamp-Inn Kapolcs előre telepített, berendezett, 4 főre is kényelmes sátrakkal vár nem csak a fesztivál ideje alatt. Készítünk Neked reggelit, megkóstolhatod grill ételeinket, finom kézműves sörökkel várunk, de akár ki is fújhatod magad egy kicsit két program között. Látogass el hozzánk a Dózsa utcába a Kaláka udvar fölött kb. 200 méterrel.

További információk facebook oldalunkon és honlapunkon!

Cím: Kapolcs, Dózsa u. 63.

E-mail: info@glamp-inn.hu

X

51-es körzet

 

Tüntetés / Kitüntetés / Semmi 
ezek a fogalmak a 2017-es nagyszabású Artpool projekt hívószavai, melyek egyúttal az idén 80 éves, Kossuth díjas fluxus művészt, Tót Endrét is megidézik Kapolcson, a Művészetek Völgyében.
A helyszín a Kossuth u. 55-től (K55) a Kossuth u. 51-ig (51-es körzet) terjedő terület.  
A K55-ös kiállítótértől (ahol esténként művészkitüntetések és kitüntetésművek láthatók) az 51-es körzetig  tart a "Tót Endre utca"; az 51-es körzet bejáratainál TÓT 80 feliratú trikolor emlékzászlók lobognak; Tót művek kópiái, és videódokumentumok láthatók a borostyánház szoba-konyhájában és a pince kiállítóban is. 
A fedett udvarban kétoldalas "Zéró / Semmi" tüntetőtáblák lógnak (melyek leakaszthatók az alkalmi "tüntetésakciókhoz").  Semmi idézetek olvashatók az 51-es körzet egész területén - táblákon és cetliken, fákon, tárgyakon, falakon - Albert Einsteintől, Tandori Dezsőtől, Vilém Flussertől, Hamvas Bélától, Kossuth Lajostól, Martin Luther Kingtől és másoktól
Semmi mozi a pajtában - 3-4 perces videóanyagokkal (nem élhetünk semmi nélkül!). 
Mindez egy hangzó térben, ahol a legváratlanabb helyekről szóló hanganyagok által megidézett különböző hangzáskultúrák helyspecifikusan és kontextuálisan fogják egybe a teret, vezetik a látogatót egyik helyszínről a másikra, kiragadva őt a fesztiváli kavalkádból. 
A helyszínen olvasható könyvekből, katalógusokból további információk nyehetők a kiállítással és az Artpoollal kapcsolatban.  
És végül a szaletliben bárki ingyen feliratozhatja a trikóját az "51-es körzet" stencillel.
Az 51-es körzet naponta 10-től 18 óráig, 
a K55-ös kiállítótér 18-tól 20 óráig látogatható
2017.07.21. és 30. között a Művészetek Völgyében, Kapolcson.
ahol szeretettel vár:
Galántai György, kurátor 
és az Artpool munkatársai
További információ és helyszíni kapcsolat: Klaniczay Júlia +36-20-4564154
Az esemény a Szépművészeti Múzeum és az Artpool Alapítvány együttműködésével jött létre.

X

Iskola

Művészeti iskola kiállítása az aulában.

X

Kőbánya Udvara

Programok

A Völgy egyik legszebb helyszínét, az ikonikus Gástya árkot idén Kőbánya tölti meg élettel. A fővárosi kerületvezetés és a Kőbányai Zenei Stúdió közösen létrehozott színpadán a zene kapja a főszerepet, így esténként hangot adnak a fiatal teheségek és a rocklegendák. 
A koncertek mellett napközben együtt szurkolhatunk majd a vizes világdöntőn kedvenceinknek - miközben a gyerekek játékos zenesuliban ismerhetik meg a hangszereket és a zenélés varázslatos világát!
 

X

MókusKert Udvar

Programok

Ennek az aprócska udvarnak a megnyugvás, az álmodozás és egy kis borzongás a lényege…legjobb ha mindezt egyszerre éljük át.

Nem a művészek hajladozása a lényeg egy-egy produkció után, hanem hogy közösen teremtsünk…

Együtt leszünk színészekkel, mesélőkkel, muzsikusokkal, ritmusra-verselőkkel (slam poetry), szájjal-dobolókkal (beatbox)

és lelkesen-befogadókkal…

X

Cirque du Tókert

Programok

Cirque du Tókert

A Völgy az idei évben is új programokkal gazdagodik, az újcirkusz világát hozza el Vigántpetendre.

A tánc, a színház és a klasszikus cirkusz elemei egyszerre jelennek meg a színpadon. Izgalmas és látványos produkciókkal várunk mindenkit a Tókertben felállított valódi cirkuszi sátorban.

X

Lemming udvar

Programok

A Lemming Program mára mozgalommá nőtte ki magát és egy új helyszínné a Művészetek Völgyében. 
Azon zenekarok gyűjtő és találkozóhelye, melyek a Szimpla zenei életében meghatározók, és mindenképpen a saját zenei útjukat járják. Délutánonként közös zenélés, esténként meglepő koncertek, utána Önismereti Diszkó. 
10 napig őrült-családias hangulat, Fülig Jimmy kocsmájában, a Szimpla Kert megszokott milliőjében.
A Lemming Udvar olyan élőzenés helyszín, ami ideális bázispont minden fesztiálozó társaság számára. 
 

X

Petendi Plébánia Galéria

Programok
X

Béke Liget

Programok

Idén első ízben nyit meg Taliándörögdön a falu elején egy árnyas, lazulós, tágas udvar.Lehetőséged van itt sátorhelyet bérelni, falusi Kékabrosz keretében pedig egész nap megkóstolhatod a helyi alapanyagokból készült ízletes ételeket, melyekhez dukálnak a mama által készített szörpök, lekvárok. A fesztivál programok előtt-után-közben jéghideg fröccsökkel és sörökkel tankolhatod fel magad. Sátrazóknak parkolóhely, reggeli, melegvizes tusolási lehetőség, angol WC. Sok szeretettel várunk a programhelyszínekhez közel lévő udvarunkban, rögtön a Csigabusz megállója mellett.
 

X

Artkert

Programok
X

MOME

Programok