Muharay UdvarKaláka VersudvarPanoráma SzínpadHarcsa Veronika UdvarHobo KlubElevenkertTársasjátékvölgyJancsi bácsi udvaraVölgykomolyzene és VirtuózokFidelio Színház SzínpadKocsor HázHello Wood FaluMalomsziget Kézműves vásárLEMangURIAMűvészetek Zöldje - FaluházBuszmegállóReformátus udvarÉltető VölgyFolk UdvarFalumalomKovácsműhely MúzeumFazekas MűhelyNoKamuKastélyManó UdvarVirágZsó  Udvar Kari KerengőjeKatlan TóniHang UdvarArtjáró udvarTücsök UdvarTűzoltószertárCsipcsiripp - Böbi nosztalgiaA.P. Artist's GalériaKőországTÉKAWAMP Design vásárMomentán UdvarMagyar Írószövetség UdvaraPapageno KlasszikKapolcsi Evangélikus templomLőke-Kúria VendégházMűvelődési házÁdám-Bátyám KifőzdéjeDörögdi Evangélikus TemplomVarga Szilvi Falusi VendégasztalaPanoráma vendégasztalPethő UdvarSári család vendégasztalaMagdi konyhájaKapolcsi Vendégváró udvarA Völgy Turisztikai KözpontKű-Ház KifőzdeSzépMíves udvarPatakparti fakanalasKata borházTilos UdvarInkler házGalántai HázVéradásFonó UdvarMagyar Nemzeti FilmarchívumArt MomentsTarisznya Evangélikus UdvarNemzeti-Szín-TérETNO PORT-AEtno LigetSZFE GlobeMesence-földeTOK udvarVízműVölgytábor a Ferde KempingbenLáthatatlan Színház Iskola Galéria (alsó iskola)RavatalózóDörögdi Katolikus TemplomTeremtésvédelmi Udvar - Herman Ottó IntézetDiabelli Művészeti és Oktatási AlapítványGlamp-Inn Kapolcs51-es körzetIskolaKőbánya UdvaraMókusKert UdvarCirque du TókertLemming udvarPetendi Plébánia GalériaBéke-ligetArtkertMOME
X

Muharay Udvar

Programok

„Hagyomány és korszerűség” ez volt a a közösségi művészeti eszménye a Muharay Szövetség névadójának Muharay Elemérnek (1901-1960.)

Muharay a Bartók Béla és Kodály Zoltán utáni nemzedék tagja, gyökerei az egész magyar kultúrából táplálkoztak. Ő maga színész, színházi ember. Egy új stílust akart megteremteni, amely egyszerre népi és modern. A koncepció Bartókot követte: a legősibbet és a legmodernebbet akarta összefogni, a néphagyományt és az avantgárdot. Ezeket a máig érvényes eszményeket vállalta az 1990-ben alakult Szövetségünk, és ezt a szellemiséget próbáljuk közvetíteni a Művészetek Völgyében.

 

Minden nap 11 és 18 óra között: Játssz velünk!

A Triola gyermekvilág zenés, táncos, kézműves foglalkozása, melybe bekapcsolódnak a hagyományőrző együttesek képviselői is.
Gyerekekről, de nem csak gyerekeknek… bármiből lehet készíteni játékot, és játszani is lehet bármivel. Anya, apa, nagymama és nagypapa jöjjön a Triola Gyerekvilágba zenélni, táncolni, játszani, szórakozni!

X

Kaláka Versudvar

Programok

Ha a Művészetek Völgye az ország szíve, akkor az idén hetedszer nekilendülő Kaláka Versudvar a Völgy szíve. Képes kitágulni, összehúzódni, és több szomszédos udvar felé is továbblökni a vért, a művészetet, az életet. Itt együtt zsibong zene a verssel, népzene a rappel, világzene a blues-zal, sanzon a dzsezzel, klasszikus zene a krónikás énekléssel, mintha sziámi ikrek lennének.

X

Panoráma Színpad

Programok

Idén megújult könnyűzenei színpadunk és szavazataitok alapján a Panoráma Színpad nevet kapta. A Panoráma Színpad a Blue sPot Major utódjaként a MOL NAGYON BALATON támogatásában a hazai könnyűzene élvonalát igyekszik felsorakoztatni ebben az évben is. A fesztivál legnagyobb színpada idén - elrugaszkodva a korábbi évek gyakorlatától - több külföldi, népszerű előadónak és zenekarnak is helyet ad.

X

Harcsa Veronika Udvar

Programok

Harcsa Veronika vagyok, az udvarom lelkes gazdája, és idén ismét csokorba gyűjtöttem Neked jónéhányat a kedvenc zenekaraim közül! Megfordulnak nálunk a magyar jazz legjelesebb képviselői, esténként ütős produkciókkal, külföldi sztárvendégekkel, és az NVC szervezésében izgalmas DJ-kkel is várunk. Külön öröm, hogy a délutánt kicsiknek és nagyoknak szóló gyerekprogramokkal is meg tudtuk tölteni. Ha szereted a napot jógával indítani, vagy épp egy finomat kávéznál, ha részt vennél interaktív workshopon és szabadegyetemi beszélgetéseken, ha este szeretsz borozva elmerülni a koncertekben, akkor ez a Te helyed! 

X

Hobo Klub

Programok

„Egy év kivételével mindig jelen voltam. Testközelből indult, autóplatón, meg kocsmaudvarban játszottam. Aztán tágulni kezdett a tér, több falu is bekapcsolódott, Völgy lett, százezrek kezdtek jönni. Jóféle értékek gyökereztek meg itt.”

Mindenkit szeretettel vár: Hobo 

X

Elevenkert

Programok

A kortárs, ismert és elismert szentendrei alkotókat összefogó Forgács Társaság Taliándörögdön a helyi óvoda kertjében abból a célból indította 2013-ban új projektjét, hogy más zenei fórumokkal is együttműködve, évről évre fellépési lehetőséget biztosítson a már működő és újonnan felbukkanó friss, hazai, könnyűzenei formációknak, hogy a szerzők, előadók és egyszers mind a közönségük is találkozhasson egymással egy tíz napon át tartó zenei fesztivál keretein belül.

 

X

Társasjátékvölgy

Programok

A MAGYAR TÁRSASJÁTÉKOS EGYESÜLET szervezésében

Július 22. 15.00–18.00. - Társasjáték-tanítás 10.00–13.00 és 15.00–18.00 között.

A megadott időpontokban az érdeklődők a Magyar Társasjátékos Egyesület legváltozatosabb játékaival tehetnek próbát. A Társasjátékvölgyben idén is helyben épül újra a világ 7 csodája, valamint a fák közt mamutok vadászata folyik (belépés íjjal és dárdával). Természetesen királyt is választunk, a bal első sarokban megmásszuk a K2-t, a hátsó részen kubai rumot és szivart jó haszonnal szállítmányozunk, ez időre Las Vegast is áthozzuk a fészerbe, és igény esetén a maori szigetvilágot is felfedezzük. Mindezekből és további élményekből is kimarad, aki egyszer sem jön el társasjátékozni hozzánk a tíz nap alatt. A játékokat mi visszük, a játékostársak már ott fognak rátok várni. Éjszakánként Las Vegas hangulatában ütemes zenékkel megy tovább a vigalom.

A Társasjátékvölgy megvalósulását a Szerencsejáték Zrt. támogatja.

Völgykvíz a Társasjátékvölgyben minden nap 17.30-tól!

A látogatók nem csupán jobbnál-jobb társasjátékokat próbálhatnak ki a helyszínen, de ez alkalommal tudásukat is próbára tehetik. A fesztivál ideje alatt 10 napon keresztül minden nap Völgykvízen vehetünk részt, ahol társasjátékokkal kapcsolatos tudásunkat tesztelhetjük. A helyszínen felállított Völgysorsjegy a Szerencsejáték Zrt. által felajánlott ajándékokat rejti maga alatt. A legügyesebb kvízjátékosok a kaparós Völgysorsjegy rublikái alatt megbúvó nyereményeket vihetik haza.

X

Jancsi bácsi udvara

Programok

Idén is megnyitja udvarát Orsós János, mindenki Jancsi Bácsija, Kapolcs alpolgármestere, ahol autentikus cigány tánc, zene, karaván festés, lovári nyelvtanfolyammal színesítjük programunkat. Az udvarban lesz olvasósarok, ahol lovári, beás és magyar nyelvű könyvek között lehet majd szemezgetni a roma/cigány kultúra, hit, irodalom népismeret, kultúra témakörben. 

X

Völgykomolyzene és Virtuózok

Programok

A kapolcsi római katolikus templom bensőséges légköre igazán exkluzív hangulatot biztosít a komolyzenei programokhoz. A nagynevű hazai és külföldi előadók mellett fiatal Virtuózok várják a klasszikus zene szerelmeseit és a templom csendjében megpihenni vágyókat koncertekkel, előadásokkal, a templomkertben szabadtéri programokkal. 

X

Fidelio Színház Színpad

Programok

Az összművészetiség, valamint a saját hagyományok ápolásának szándéka is azt diktálta, hogy a Művészetek Völgye 2016-ban is színházi produkciók megvalósításával színesítse programját. Az idei fesztivál színházi központjául szolgáló Taliándörögd egyik legfontosabb helyszíne a Színház Színpad, ahol mind a mainstream, mind az alteratív színházi produkciók helyet kapnak.

Színpadunkon láthatjuk többek között a Mácsai Pált, a Nézőművészeti Kft-t, az Átrium Filmszínház, a Centrál Színház és József Attila Színház produkcióit, valamint a Jurányi Inkubátorház, a Forte Társulat, a Tünet Együttes és a Maladype darabjait.

Maximum nézőszám 150 fő. A helyfoglalás érkezési sorrendben történik, kérjük az előadások előtt legalább fél - népszerűbb darabok esetén 1 - órával érkezzen!

X

Kocsor Ház

Programok

A fesztivál keretein belül létezik egy mára már kultikussá vált helyszín: a Kocsor Ház.
Már több, mint tíz éve talán a legkedvesebb, legbarátságosabb udvar a Völgyben, ahol mindig nyitott szívvel, tárt karokkal és izgalmas programokkal várjuk a látogatókat, 1-99 éves korig. És tényleg! Az udvar szerves része az autentikus pajtakocsma, az itt-ott található henyélők, függőágyak, a szabadulós játék és a hajnalig tartó jammelések.
Idén az udvar társgazdája a Tilos Rádió.

Az udvar facebook oldala: https://www.facebook.com/KocsorHaz

X

Hello Wood Falu

Programok

A Hello Wood egy olyan alkotó közösség, amelyben építészek, designerek és képzőművészek közösen, saját kreatív eszközeiket felhasználva reagálnak valós, mindannyiunk számára érzékelhető problémákra, kérdésekre, jelenségekre.  Olyan egyedülálló tapasztalási forma, ahol a cselekvés, a fizikai megvalósítás, azaz a tett tanít.

Legismertebb eseményünk a nyáron 7. alkalommal megrendezett egyhetes nemzetközi alkotótábor, ahova hazai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói, alkotócsoportjai és jeles szakemberek kapnak meghívást.  A tábor témáját évről-évre egy aktuális jelenség köré szervezzük, az idei évben a Falu Projekt keretében a letelepedés folyamatát vesszük górcső alá.

A 30 országból érkező 150 építész közös alkotásának eredménye idén első alkalommal Csóromföldén tekinthető meg a Művészetek Völgye alatt.

Gyere és nézd meg a tábori nomád közösség egyhetes alkotásának eredményét!

X

Malomsziget Kézműves vásár

Programok

A Művészetek Völgye és Kapolcs közismert egyebek mellett kézműves vásárairól, egyedi, manufakturákban készített kerámia, szövet, fa, fém, nemez és egyéb természetesen anyagokból alkotott dísz-, emlék- és használati tárgyairól. Az elmaradhatatlan kézműves vásár helyszíne elsősorban a Malom sziget, de az egyes alkotók helyet kapnak a falu legkülönbözőbb udvaraiban, magánházak kertjeiben is.

X

LEMangURIA

Programok

LEMangURIA szabadmozgás - tánc - önismeret - alkotás - improvizáció - testtudatosság

A fesztivál ideje alatt interaktív zenés, táncos, kreatív alkotó és egészségmegőrző programjainkon keresztül kapcsolódhatunk a képességeinkhez, egymáshoz, a világhoz. Minden korosztály számára nyújtunk programokat.

X

Művészetek Zöldje - Faluház

Programok

Zöldülj velünk! Több zöld szervezet összefogott, és változatos programmal, előadásokkal, túrákkal, játékokkal és kísérletekkel várják a kicsiket és nagyokat a kapolcsi faluházban és más helyszíneken is.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park és a Bakony–Balaton Geopark természeti kincseivel ismerkedhetsz meg közelebbről: geotúrák, denevérek, vulkánok, csillagfény... Gyere, csodáld meg, és védd velünk!

A Zöld Zugolyban a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület mutatja meg, miért szeretjük a természetet, és hogyan tehetjük fenntarthatóbbá a kapcsolatunkat a környezetünkkel. Játsszunk és gondolkodjunk együtt!

A Magyar Madártani Egyesület életébe csöppenhetsz bele standunknál, ahol bemutatjuk neked, hogyan járulhatsz hozzá a madarak védelmével életminőségünk és a biológiai sokféleség megőrzéséhez.

Az "Építészet a Művészetek Völgyében"- sorozat idei programja:
Építészeti értékteremtés az oktatásban - Hild Szakgimnázium (Győr)
Kiállítás: július 21. - július 30.
Előadás-beszélgetés: július 23. vasárnap 10.00
Házigazda: Eleőd Ákos Ybl-díjas építész

X

Buszmegálló

Debreczeny Zoltán kiállítása

KAPOLCSI VÁZLATOK mottóval, írunk, rajzolunk, valami jót.

X

Református udvar

Programok

Boldogság függőkert

 

„A boldogság oly egyszerű dolog." - véli a költő Reményik Sándor. Igaza van? Nincs? Ezen a kérdésen morfondírozunk a völgynapok alatt a református udvarban, ahol beszélgetések, kiállítások, installációk, előadások és koncertek várnak mindenkit. Az udvarba lépve a látogató egy valóságos kertbe érkezik, ahol minden a boldogságunk tereptárgyait jelképezi: virágok, növények, szökőkút, pavilon, pihenőhely, mesesátor, játszótér.

 

És töretlenül hiszünk abban, hogy az ember reménytelenül boldogságfüggő és kereső, s ebben megerősít bennünket számtalan bölcselkedő, akiknek igen eltérő a véleményük erről.„A boldogság a katasztrófák üzemzavara." (Szabó Magda író – édesanyját idézi) „Boldogok, akik meg tudják különböztetni a hegyet a vakondtúrástól, mert sok zavartól kímélik meg magukat." (Gyökössy Endre pszichológus-lelkész, aki újraírta a bibliai boldogmondásokat) „Mert a Kék madár maga a boldogság, és kalitkája az emberi szív." – állítja klasszikus meséjében Maurice Meaterlinck. Keresők és megérkezők vagyunk mindnyájan!

 

Abszurdmondások – Boldogmondások - Votin Dóra festőművész kiállítása
A némák sikolya, a holtak hangja, a meggyalázottak szüzessége, az erőtlenek ereje, a gyávák bátorsága, a bolondok bölcsessége, a pusztába kiáltó szó: a pusztába kiáltott szó. Vedd, és edd!

X

Éltető Völgy

 

A Csigaház udvarában húzódó Éltető Völgyben az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület 60 települése mutatkozik be kézműveseivel, művészeivel, őstermelőivel és megújuló turisztikai kínálatával. Tíz napon át várjuk a családokat, a helyi élelmiszerek és kézműves termékek kedvelőit. Életre kel a kovácsműhely, dolgozik a fafaragó, festőművészek ecsetei hagynak nyomot a vásznon. Virtuális élménytúrán mutatjuk be falvaink 180 túraútvonalát. Mézet, bort, szörpöt, pálinkát, lekvárt, sajtot, füstölt ínyencségeket árulnak készítőik, és helyi termékekből készülő ételeket, italokat ont magából a „vidék konyhája”. Bemutatjuk a Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyrendszert az első minősített igazi vidéki termékekkel, szolgáltatásokkal. 

Mi itt élünk a Balaton-felvidéken. Szeretjük a nyarakat, amikor rengeteg ember van itt, szeretjük a telet, amikor szinte „magunk vagyunk”. Igazán szeretjük a hozzánk mindig korábban érkező tavaszt és a nálunk mindig tovább maradó őszt. Nekünk mindez mást jelent. Nem többet vagy kevesebbet: mást. Mi, itt vagyunk itthon, nekünk ez a hazánk. Mi pontosan ismerjük az apró falvak hatalmas csodáit és tudjuk, hol, kinél készül a legfinomabb bor, a házi sajt, a lekvár, a szörp, a tészta, a méz. Sokat kaptunk, kapunk nap, mint nap a Balaton-felvidéktől és ezért elhatároztuk, hogy sokat is akarunk adni neki: ezért hoztuk létre az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületet és ezt a különleges hangulatot kívánjuk átadni az Éltető Völgyben.

minden nap (07.21.-30.) 10.00–20.00

Helyi termék kavalkád – Ízelítő a Balaton-felvidék kínálatából
A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék termékeinek és szolgáltatásainak színes kavalkádja, ahol őstermelőink, kistermelőink, kézműveseink kínálják a helyi védjeggyel ellátott portékáikat. A termelők, vendéglátók, és alkotók elkötelezett munkája, együttműködése és társadalmi felelősségvállalása garancia arra, hogy a Balaton-felvidék által kínált termékek és szolgáltatások visszatükrözik a helyi jellegzetességeket magas színvonalú termékeket, kiszolgálást és programokat kínálva. Mellettük a környékbeli termelők „védjegyre váró”, minőségi termékeit is megismerhetik a látogatók.

Balaton-felvidék turisztikai kínálatának bemutatása

Virtuális túraútvonalaink a Balaton-felvidék csodálatos tájait, településeit, természeti kincseit, épített emlékeit, látnivalóit, együttműködő védjegyes szállásadóit, vendéglátóit, termelőit, szolgáltatóit fogják össze és mutatják be, miközben számtalan élményt kínálnak a túrázni, kirándulni, kikapcsolódni vágyóknak.

Vásári forgatag és kézműves foglalkozások

Különféle népi játékokkal, táncházzal és vetélkedővel készülünk naponta. Aki betér hozzánk, megtudhatja mi az a ZSCH, elcsíphet egy kalapos játékot vagy részt vehet egy rögtönzött népi mesejátékban. Kézműves foglalkozásokat kínálunk „A Vidék Minősége” végjeggyel rendelkező kézművesek, alkotók közreműködésével. Az érdeklődök naponta másmás Balaton-felvidéki kézműves (keramikus, fafaragó, festőművész) segítségével élhetik meg az alkotás örömét.

INNOBRINGA kölcsönzés 

Új, innovatív ajánlatunk térségünk „kincseinek” felfedezésére az elektromos bringakölcsönző, ahol segway, elektromos kerékpárok, robogók, háromkerekűek várják a vállalkozó kedvű felfedezőket. Kínálatunkban gondoltunk a nehezebben mozgó, vagy mozgásukban korlátozott emberekre is. Részükre speciális két-, három- és négykerekű elektromos járművek állnak rendelkezésre. Próbáld ki! Töltődj fel! Kapcsolódj ki!

X

Folk Udvar

Programok

A hely, ahol megtudod, miért izgalmas a népzene, a néptánc, kézműves-hagyományaink. A hely, ahol a kávé mellett tánccal frissítheted fel magad az előző este után, ahol tiszta szívvel énekelhetsz, ahol órákra belemerülhetsz a nemezelésbe, ahol rájöhetsz, hogy milyen önfeledten lehet népzenére bulizni. A hely, ahol hajnalig szól a talpalávaló a jobbnál jobb zenészeknek köszönhetően.

Táncolj, bütykölj, beszélgess, bulizz velünk egész nap!

Házigazda zenekarok: Magos Együttes, Bazseva, Pálházi Bence Bandája, Hungarian FolkEmbassy

 

Folkpédia – Maksa Henrietta és Papp Kornél kiállítása

A Folkpédia képein, olyan lányok állnak „modellt", akiknek az adott népviselethez, tájegységhez szorosabb kötelékük van-onnan származnak, talán nagymamájuk vagy egy öreg néni régi, féltve őrzött viseletét öltik magukra, megmutatva ezzel is vidékük kincseit. A fotók olyan helyszíneken készültek, ahol a népviseletek nagyobb hangsúlyt kaphatnak.

 

X

Falumalom

FALUMALOM HOMLOKZAT A MALOMSZIGET FELŐL - MOME MALOM

Kapolcs legrégebbi malma, ma már nem létező kerekét gondolták újra a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói. Az eredeti funkciót átalakítva olyan közösségi pontot hoztak létre a saját tervezésű - a patak által meghajtott - kerékben, ahol a látogatók a hűsítő víz fölött ülve színes animációt tekinthetnek meg. A tervezők: Bácsfai Gábor, Gyimóthy Noémi, Kondor Máté, Túróczi Áron, Tőkés Anna és Tudisco Júlia.

KÜLÖNTEREM - Carnival Artiste – Szőke Péter Jakab kiállítása
„A művészetben az embert keresem, az ember dolgait, amivel szembesül élete folyamán, ahogy keresi helyét itt a világban, ég és föld között.” Falumalom külső homlokzat installáció.

FALUMALOM ÉS MALOMHÁZ - Tóth György újraértelmezett falusi tárgyak kiállítása

X

Kovácsműhely Múzeum

A falu életében mindig jelentős helyet foglalt el a kovácsműhely, és megbecsült tagja volt a közösségnek a kovácsmester. Ebbe az időszakba nyújt bepillantást a 18. századi lakóház és kovácsműhely-múzeum, ami ma a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet tulajdona.

X

Fazekas Műhely

A Fazekas Műhelyben néprajzi gyűjtemény tekinthető meg, amely válogatás Kapolcs népi tárgyi eszközeiből.

X

NoKamu

NO KAMU! kiállítás

 

Nem kamu, hogy idén is lesz NOKAMU! A Művészetek Völgyében már többször látható NOKAMU! kiállítás megújulva, meglepetésekkel, interaktív játékokkal várja mindazon felnőtteket és gyerekeket, akik szeretnének megtudni mindent arról, hogyan kerülhetik ki a hamisítással kapcsolatos csapdákat, miről ismerhetik fel a hamis termékeket - vagy egyszerűen részt vennének egy érdekes játékban. Látogassanak meg bennünket!

X

Kastély

BKF fotókiállítása ǀ Kapolcs fesztiválon kívüli hétköznapi életéről és a 2014-es Művészetek Völgye Fesztiválról. A fotókat a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola fotóriporter hallgatói készítették.

 

Sándor-Nagy Tünde grafikus „Déli felhők” című kiállítása Megnyitó: 07.24. | 18.00 

 

Nyitva tartás: naponta 10:00 és 19:00 között.

X

Manó Udvar

A Manóműhely udvarában idén is árnyékot találsz a kis tó partján,ahol meglesheted Bubutimár Éva keramikus mesevilágát és a Manóműhely idei alkotásait,részese lehetsz pár apró csodának,és újra láthatod többek közt Incze Ottó bogárvárát, és Kocsisné Nagy Judit tűzzománcait,képeit.Frissítsd fel magad a helyi szörpökkel,töltődj fel a pihenőnkben....

X

VirágZsó Udvar

ÚJ SZÍN, ÚJ ÍZEK, ÚJ HANGULAT,  ÚJ UDVAR!  Szövött, bőr, nemez és csipke csodák, készlények, festmények, kerámiák, pajta kiállítás, romantikus vintage, … és mindez hol? Nem másutt, mint a Petőfi u. 1-ben, a Faluhíddal szemben.

A sok-sok szépség mellett kulináris élményekkel is várjuk a Nagyérdeműt:  erdélyi ízek, grill különlegességek, balatoni borok, zamatos pálinkák, egzotikus koktélok…  És a kalandra éhes látogatók sem maradnak lehetőség nélkül. Számukra is igazi kuriózumot kínálunk: időutazhatnak velocipéden, a mai bicikli előfutárán. Szépségre és kalandra fel a VirágZsó  Udvarban! Térjetek be hozzánk!

X

Kari Kerengője

Pápáról Kiss Csaba és a Bakonyalja Népművészeti Egyesület kézműves portékáival:bőr, kerámia, szőttes, szalma csuhé, szappan, az Esti Kornél Kávéház Kari Kávézója névvel reggelivel, betyárbatyuval, cicegével várja vendégeit!

Tutec Első Magyar Függőágymanufaktúra! Ringasd el magad! Különleges ejtőernyőselyem függőágyak 0–99 éves korig.

Farkas Szilvia kézműves ékszerekkel, kimondottan fa-, fém- és sárközi gyöngyékszerekkel, decoupage-technikával készült lakásdíszekkel várja vendégeit.

Járai Ágnes egyedi tervezésű, saját kivitelezésű batikolt, festett és fehér ruhákkal, pólókkal!

Gombor József szürrealista festő kiállításával, Balogh Zoltán Övbirodalom, ahol minden korosztály talál magának minőségi bőr övet. Itt helyben összeválogathatja a saját ízlésének megfelelő övet az óriási bőr és csat választékból,melyet pontos méretre készítenek.

Gáncs Mária Egyedi, kézzel készült textil lakás és függöny dekorációk, kiegészítők. Asztalterítők, konyhai kötények, fogókesztyűk, textil szalvéták.

X

Katlan Tóni

X

Hang Udvar

A Hang udvarban összefuthatsz a jól ismert Orsiékszer csapatával csakúgy, mint a Fila-műhellyel,vagy a Polly bag mosolygós képviselőivel és egyéb meglepetésekkel.Kukkants be hozzánk!

 

X

Artjáró udvar

Artchaika Ősművészeti Egyesület 

Az Egyesület Vinczéné Lőrinc Ágnes vezetésével 2001-ben alakult. Alkotóink az őskori, -bronzkori, -középkori technikákat használják. A Művészetek Völgye fesztiválon több mint 10 éve vagyunk jelen. Udvarunkban az érdeklődők nem csak megcsodálhatják az alkotásokat, de lehetőséget kínálunk az ősi agyagtechnikák kipróbálására is, mint felrakás, kavicsolás, karcolás, de megismerkedhetnek  a japán raku égetés varázslatos világával is.

 

X

Tücsök Udvar

A Tücsök udvar Kapolcs szívében, a Kossuth 54. szám alatt 12 éve, az elsők közt tárta ki kapuit a völgybarátok előtt. Rendezett, virágos környezetbe hívjuk a kézműveseket és a látogatókat, megfelelő hátteret biztosítva a völgybe illő termékeknek. A hozzánk látogató vendégeknek mosolygós kézművesek- évek óta egy összetartó, vidám közösségként - kínálják változatos, igényes portékájukat. Az udvar egyik jellemző eleme Erzsi néni konyhája. Ahol ha nézelődés közben megéheznek, megkóstolhatják a méltán híres völgybatyut és csigatekercset. Mindezt tehetik a nyári napsütésben árnyat nyújtó napernyők alatt.

X

Tűzoltószertár

ÁRNYÉKOK ÉS FÉNYEK

Csernicsek Annamária:

....a kerámia számomra az a híd , ami összeköti a keletet a nyugattal, ahol az ELEMEK találkoznak: a TŰZ, a FÖLD, a LEVEGŐ és a VÍZ. Szívemben ezek egyé vállnak, és frigyükből lesz a: SZER - ELEM .... „

Fények és árnyékok.

Éjjelek – nappalok.

Az örökös körforgásban az egyensúly fennmarad, ha TŰR-ELEMmel van kirakva az ÚT, amelyen az ALÁZAT vezeti az alkotót...

Gyárfás Miklós:

A rajzolás számomra terápia, érzéseket közvetítek, megállítom és befelé figyelésre késztetem az embereket.  Minden egyes vonal és minden egyes szimbólum, motívum megtalálja a saját magunkhoz vezető utat és mint egy árnyék, lepelként borul ránk, mellénk szegődve az önismeret rögös útján.

Nem vezetem a rajzaim szemlélőjét a kezénél fogva és nem is hagyom elveszni, csupán kísérek és mutatok, tiszteletben tartva az egyént.

 

X

Csipcsiripp - Böbi nosztalgia

Böbi nosztalgia. Retro gyűjtemény 1950-es, 60-as, 70-es évekből. Könyv, folyóirat, hanglemez, használati tár- gyak. Konyhai falvédők kiállítása, Gombor-festmények, Gecző Anna kerámiaszobrai előtt. Rendezett, virágos környezetbe hívjuk a kézműveseket és a látogatókat, megfelelő hátteret biztosítva a völgybe illő termékeknek. 

X

A.P. Artist's Galéria

COLOR THERAPY - Püspök Anita festőművész alkotásai

KORTÁRS KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZETI SZÍN-FORMA-LÉLEKTÉR  - Kerekvilág Művészetterápiás Alkotóműhely alternatív alkotásra vár gyermekeket és felnőtteket! Alkoss szabadon és éld át a művészet gyógyító erejét! 

X

Kőország

A KŐORSZÁG UDVAR az interaktív köves játékok helyszíne. Beleshetünk a természet harmadik birodalmának, az ásványok, kőzetek, kövületek csodás világának titkaiba. Nyers és feldolgozott ásványok, a belőlük készült használati eszközök, ékszerek válogatása mellett a KŐORSZÁG UDVAR ipar -és képzőművész alkotóinak munkáiban is gyönyörködhetünk. KAPOLCS KÖZEPÉN KÖVEK KÖZÖTT!

X

TÉKA

Programok

Gyertek hát Dörögdre / Vaddisznó pörköltre / Püspök Úr főztjére …

NÉPI ÉPÍTÉSZET ÉS GASZTRONÓMIA - a Művészetek Völgyében

Taliándörögd, Inkler Ház, Kossuth u. 5

2015 júl. 23. (szombat)

Itt van a TÉKA (Táj – Építészet – Közösség Alkotótábor) keretében felújított műemlék-istálló és a munkákat folytatjuk...

Szervezők: MTA VEAB Népi Építészeti Munkabizottság (Veszprém), Győri Műszaki Szakképzési Centrum Hild József Építőipari Szakközép-iskolája, dr. Kós Károly Népfőiskola (Budapest)

A TÉKA támogatói: Hild József Építőipari Szakközépiskola (Győr), Loland Kft. (Győr), Béres Alapítvány (Budapest), Herman Ottó Intézet (Budapest), Kerner Gábor (Keszthely)

Korábbi támogatók: Ybl Miklós Építéstudományi Kar (Budapest), MNVH (Budapest),  Fay Art Építésziroda (Terény), Szimmetria Alapítvány (Budapest)

X

WAMP Design vásár

WAMP – Meet Summer Design

A WAMP udvaron válogatott kiállítók termékeivel találkoz- hatsz igazi nyári hangulatban! Akik nyáron sem akarnak lemaradni a divatról, a Cirrhopprecycle textilékszerei, a Silk and Colours és a mabeautyk különleges kiegészítői, Demeter Krisztina nemeztáskái vagy a Norsy Design újrahasznosított egyedi darabjai és a Buborék bolt színes kínálata közül válogathatnak. A Talpra Magyar Design magyaros témájú flip-flop papucsai pedig egyedivé teszik a strandszettet.Vidám grafikákkal vár a Designvonal és az artheKK, de különleges design tárgyakat vihetünk haza Judy Design Store retró táblaképei vagy Elliot kézzel fújt, egyedi bögréi közül. A gasztronómia szerelmeseit Sztellik Endre kistermelő szörpjei és a JamBORi borlekvárjai várják. A legkisebbek pedig megismerkedhetnek a Mesekavics vidám figuráival, vagy hazavihetnek egy Manka babát.

Minden nap kreatív workshop a tervezőkkel!

 

X

Momentán Udvar

Programok

Ha kedved van részt venni, hozzátenni, beleszólni, játszani, zenére vagy anélkül, ülve vagy állva, vagy éppen töprengeni, hallgatni, jókat nevetni, kreatívkodni, akkor ott a helyed a Momentán Udvarban. Ha ismersz minket azért, ha nem, akkor azért. Várunk. Velünk vagy?

 

X

Magyar Írószövetség Udvara

Programok

„hasonlatokban őrlöm a világot” – A Magyar Írószövetség programjai a Lilla Malomban ú

 

Nemez a mindennapokban - Ducza Andrea és Barta Csilla Zsuzsanna nemezkészítők kiállítása 

Szegeden tevékenykedünk, vásárokra és megrendelésre alkotunk nemezből. A jelenlegi kiállításon lakástextileket, különféle használati tárgyakat, játékokat és viselet kiegészítőket láthatnak, illetve meg is vásárolhatnak.

X

Papageno Klasszik

Programok

Klasszikus zene és opera - kicsit másképp, mint a nagyvárosban, leginkább ahogy egy forró nyárni napon, az ebéd utáni fröccs mellett érdemes hallgatni. Minden nap egy-egy másik zeneszerzőt ismerhetsz meg úgy, ahogy könyvekből és lemezekből sosem - nevetős-tanulságos sztorikkal és sok-sok zenével várunk. Az előadások utáni koncerteken pedig a legjobb hazai és külföldi fiatal előadók mutatják meg tudásukat - a szólózongorától a kamarazenekarig.

X

Kapolcsi Evangélikus templom

A kapolcsi evangélikus templomban az egyházközösség önálló, a fesztiváltól független szervezésében lelkigyakorlatok, vallási témájú beszélgetések és koncertek követhetőek végig a tíz nap alatt. A program a keresztény egyház megismerését és a valláshoz való kapcsolódást tartja szem előtt és ilyen irányú érdeklődőket vár nagy szeretettel. 

X

Lőke-Kúria Vendégház

Lőke Kúria Vendégház 5. éve működő Falusi vendégasztal keretében egész nap várja vendégeit elsősorban helyi, vegyszermentes alapanyagokból készült ételekkel! Glutén - laktózmentes és vegán menüvel is készülünk!Több mint 10 féle házi szörpből válogathatnak vendégeink (bodza, ibolya, fenyő, zsálya, menta, citromfű stb.)

 

X

Művelődési ház

Simon Zoltán, Halimbán élő és alkotó képzőművész kiállítása

 

A Művészetek Völgye Fesztivált a hagyományokat ápoló művészeket és művészeteket bemutató rendezvénynek tartom. Mivel a közvetlen közelében élek, ezért a völgy és a környéke inspirálta, realista ábrázolási módban készült képeimből válogatott anyag kerül bemutatásra

X

Ádám-Bátyám Kifőzdéje

Reggel 6-tól este 18-ig várjuk kedves vendégeinket reggelivel,ebéddel,vacsorával, házias ételekkel!

X

Dörögdi Evangélikus Templom

Programok

Július 24-30. között minden nap 13.00-15.00 között láthatatlan színházi előadások a taljándörögdi templomban!

A Láthatatlan Színház egy különleges zarándokút, amely a látás ideiglenes kikapcsolásán alapszik. Előadásainkon révészek vezetik és segítik a bekötött szemű vándorokat, akik lelkük díszletei között járják végig ezt a belső utat.

Mivel mindenkit személyesen kísérünk, a részvételhez előzetes időpont egyeztetésre kérjük vendégeinket a helyszínen. 


A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület NoKamu címmel ismét kiállítást rendez a Völgyben!

A kiállítás hétvégente (péntek-szombat-vasárnap) tekinthető meg a Bérczes Ügyvédi Irodában. Idén az idelátogatók egy szabadulós játék keretében is kipróbálhatják magukat a hamis tárgyak és a szellemi alkotások témájában!
 

 

 

X

Varga Szilvi Falusi Vendégasztala

Bemutatkoznék:

Varga Szilvia vagyok, tősgyökeres kapolcsi lakos! Családommal : édesanyámmal és édesapámmal, párommal Norbival és 5 éves kislányunkkal Bertával élünk itt 5-en egy családi házban. A gyes után nem tudtam visszamenni a régi munkahelyemre dolgozni, így két évig alkalmi munkákat vállaltam.  A környékünkön nagyon nehéz elhelyezkedni, főleg fiatal anyának, talán nem  kell felsorolnom hogy miért! Saját vállalkozás beindításához nem volt elég tőkém, de 2012 májusában elkezdtem foglalkozni a Vendégasztal lehetőségével . A lényege az,  hogy helyben  megtermelt alapanyagokból kell az ételeket elkészíteni, és ezeket az ételeket felkínálhatom a vendégek számára! Ezek a feltételek számunkra adottak voltak, hiszen van nagy kertünk, amit minden évben megművelünk, sárgarépa, hagyma, paprika, paradicsom stb. De ekkor még nagyon sok kérdés kavargott bennem. Bejönnek-e hozzánk a vendégek? Vajon meg tudjuk majd valósítani a terveinket? Ízlik-e az étel amit főzünk?  Merjek- e belevágni? Évek során a Művészetek Völgye Fesztivál információsaként megtapasztaltam, hogy a vendégeknek (diák, nyugdíjas, vagy akár egy család) nem kevés költséggel jár egy ilyen fesztiválon részt venni, hiszen ide kell utazni, szállást kell foglalni, napijegyet kell váltani, és nem utolsó sorban valahol valamit kell enni. Úgy gondoltam, hogyha megfelelő minőségű ételt teszek az asztalra, és persze megfelelő mennyiséget megfizethető áron, akkor talán jól működhet ez a dolog. Ezt a gondolatot szem előtt tartva vágtunk neki a Falusi Vendégasztal beindításának és 2012. július 27-től megkaptam a válaszokat a kérdéseimre! Kaptam nagyon sok bíztatást, elismerő szavakat a faluban élő emberektől, és még többet a vendégektől!  Ekkor már nem volt kérdés a 2013-as év. 2014 májusában lehetőséget kaptam a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet jóvoltából egy kisvideo elkészítéséhez, ahol röviden bemutathatom a Kapolcsi Kékabrosz Vendégasztalomat! Ezúton is szeretnék köszönetet mondani ezért!

És most pár hónappal a 2016-ös fesztivál kezdete előtt ismét gőzerővel dolgozunk a vendégeink elégedettségéért! Büszke vagyok arra, hogy el mertem indulni ezen az úton, de a szüleim, testvéreim és a párom támogatása nélkül nem sikerült volna! Köszönöm nekik a biztatást!

2016. július 22-től 31-ig a Kapolcsi Kékabrosz Vendégasztal keretében Varga Szilvi Falusi Vendégasztala Kapolcson Dózsa utca 30-ban ismét várja vendégeit nagy szeretettel, finom ételekkel, reggelivel, reggeli italokkal, Kapolcsi Babgulyással, Ili Mama Gombócos káposztájával, Kolbászos Lecsóval, Házi Savanyúságokkal, Szilvi házi lekvárjával töltött palacsintával, Hűsítő italokkal, Bodzafröccsel és Házi Limonádéval! Legyen Idén is a Vendégünk!

X

Panoráma vendégasztal

Ha ellátogat hozzánk a Panoráma Vendégházba, ínycsiklandó illatok fogadják Önöket! Udvarunkon kialakított barátságos, hangulatos falusi környezetben kínáljuk ételeinket házias ízekkel, saját termékeinkből! Balogh család

X

Pethő Udvar

Falu-hídon át, a Kaláka Versudvar szomszédságában, Dózsa utca 55 szám alatt található, kellemes, hangulatos környezetben. Ha éhes vagy, vagy csak bekapnál valami finomat, gyere be! Ízletes, választékos, vendégmarasztaló házias ételekkel várja visszatérő és leendő vendégeit Pethő Gábor és Családja!

X

Sári család vendégasztala

Szeretettel várjuk Kedves Vendégeinket immár 6. éve Kapolcson a Jókai u. 9 szám alatt, házias ételekkel, házi nyújtott rétessel, házi szörpökkel. A ház mögött állatsimogató, pónilovaglás, és parkolási lehetőség! Legyen Ön is a Vendégünk!

X

Magdi konyhája

Üdvözlöm Kedves Érdeklődő Vendégem!

Illés Magdi vagyok, Kapolcson a festői szépségű Művészetek Völgyének szívében lakom, a Fő úti templom mellett közvetlen fel, egy kis közben! Szakmám élelmiszer eladó és szakács. Az év során Veszprémben dolgozom. 2011 óta az elsők közt kezdtünk el foglalkozni a vendéglátással. A Magdi Konyhája nevet ebben az évben kapta. Anyukám szintén Magdi, akitől megtanultam, hogyan készítjük nagymamáink ételeit. Lányom a fiatalságot, az új ízeket adja családunknak! Mindhárman a jó ízek mellett, a szívünket is belefőzzük ételeinkbe! Amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy évek során egyre több személyt köszönthetünk ismerősként, minőségi ételeink mellett a fesztivál forgatagában elfáradt, kicsit elbújni vágyó turistáknak csendet, nyugalmat is tudunk nyújtani, a szép környezet és a táj látványával párhuzamosan. Nálunk a húsevők és a vegások is megtalálják ízlésüknek megfelelő ételeket reggeltől estig. Sajnos vannak olyanok is, akiknek diéta ajánlott( lisztérzékeny), számukra is igyekszünk megfelelő megoldást találni. Szomjazóknak saját készítésű szörpjeimet tudjuk ajánlani!

Várjuk Kedves Vendégeinket!

X

Kapolcsi Vendégváró udvar

Idén is kinyitja kapuit Kapolcs központjában, virágos környezetben a Vendégváró Udvar és várja árusait és az idelátogató vendégeit! Mert van egy hely, hol lenni jó! Térj be hozzánk, ha erre visz utad, mert tőlünk kézműveseink és kerámikusaink által nyújtott sokszínű, szívet melengető élménnyel térhetsz haza!

X

A Völgy Turisztikai Központ

FÉNYESEN – Antal Andrea FÉNY és FORMA kiállítása
Föld és víz. Alakítom. Levegőn. Tűzzel. Agyagból forma. A fény kivetül. Sötétben ülünk. Nézem. Nézed.
Varázslat. Jól vagy. FÉNYESEN....

X

Kű-Ház Kifőzde

Gyors, változatos, finom, kedvező árak. A hagyományos ételek mellett kínálatunkban szerepelnek a vegetáriánus és gluténmentes  étrendnek megfelelő ételek is.

X

SzépMíves udvar

Szeretnétek régi mesterségek csínját-bínját kipróbálni, egyedi tervezésű ruhák, ékszerek, táskák, mesekönyvek, mesehősök, cserepek  között vásárfia után kutatni? Mindezt megtaláljátok Kapolcs szívében, mondhatni Kapolcs sétányán, a Petőfi u. 9. sz. alatti SzépMíves Udvarban.

Az udvarban a gyermekek sem maradnak program nélkül: számukra egyedülálló élményt nyújt a műemlék körhinta.

A míves kézműves portékák, vendégmarasztaló ízek, zamatos borok, gasztro kézműves termékek mellett KiállítóSzigetünk vendége a My Vintage Factory, akik vintage és Shabby Chic workshopokkal, várják az érdeklődőket.. Fesd szépre Te is! Szeretettel hívunk és várunk!

X

Patakparti fakanalas

Szakonyi Jánosné vendégasztala

X

Kata borház

A Kata Borházról itt tájékozódhattok.

X

Tilos Udvar

Programok

Minden nap 22.30-1.00 CHILL OUT: EGYÜTTLEVÉS, BESZÉLGETÉS, HALK ZENESZÓ BY TILOS RÁDIÓ 

Minden nap 10.00-19.00 TRAPBUS

A Trapartment legújabb projektje egyedi, újszerű és nagyszerű. Magyarországon nagy divatja van az úgynevezett "szabadulós játékoknak", melyek rendszerint tematikusan berendezett helyiségek, ahonnan adott időn belül, különböző logikai, ügyességi feladatok megoldásával kell kijutnia a csapatoknak. A "szabadulás" egyrészt nagyon jó szórakozás, komoly csapatépítő hatása van, másrészt "karbantartja" a játékosok logikáját és ügyességét.

A TrapBusba, a már meglévő és nagy sikerrel működő szabadulós játékaink koncentrált változatát egyesítettük egy régi vágású Ikarus buszban, hogy megfelelhessünk a játék kitelepítésére irányuló számos felkérésnek.

Az ország első mobil szabadulójáték helyszíne teljes pompájában és agyat próbáló feladatokkal várja a Művészetek Völgye idején, Taliándörögdön a kalandra éhes, szabadulni vágyó bátrakat!

 

X

Inkler ház

X

Galántai Ház

A tudatfelszabadítás kísérlete – szubjektív / objektív / interaktív / generatív 

A multimédia installáció által konstruált integrál szemléletű térben a két végpont a valóságosan létező hangzó tárgy és a generatív algoritmus által létrejött mozi. Az ebből keletkező alapérzetet írja tovább a hangban és vizuálisan is megjelenő magyar nyelvi artikuláció. 

Kurátor: Galántai György (az Artpool Művészetkutató Központ / Szépművészeti Múzeum eseménye), támogató az Artpool Alapítvány.

X

Véradás

Aki vért ad, napijegyet kap és apró ajándékkal kedveskedünk neki! Kalóriapótlásra nápolyi, ásványvíz és 500 Ft-os étkezési utalvány jár. Személyi igazolványát, jogosítványát vagy útlevelét, TAJ kártyályát és lakcím kártyályát feltétlen hozza magával! ADOMÁNYOZZ EGÉSZSÉGET. AKI VÉRT AD ÉLETET AD!

Pontos helyszínek és időpontok a műsorfüzetben!

Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei Szervezete és Országos Vérellátó Szolgálat Veszprémi Területi Vérellátó 

X

Fonó Udvar

Programok

A 2016-ban az Ősök Házánál frissen megalakuló Fonó Udvar a budapesti Fonó népzenei és világzenei programjait hozza el a Völgybe. A program a Fonó 2015-ös jubileumi évi, Klastromnál szervezett programsorozatát idézi. A helyszín este ébred: naponta két koncert és hétvégenként ráadásként egy elektronikus világzenei produkció tölti be parókia zöld kertjét. A programban többek között a WOMEX kiemelkedő hazai és nemzetközi sikerei közül válogattak, úgy is mondhatnánk, hogy világzenei 2016-os best of-ot hallhatunk. 

A napközbeni programokat a Veszprémi Szaléziánum szervezi.
 

 

X

Magyar Nemzeti Filmarchívum

Programok
X

Art Moments

Programok

CÉGÉR BEST OF: a 2012-ben indított „Cégér – Jó bornak tervezz címkét!” design pályázat elmúlt négy évének döntős munkáit bemutató arculat-kiállítás.

ESZKÖZ A STÍLUSON TÚL: válogatás a Dubaiban élő és dolgozó Richweisz Péter divatfotós sajátos hangulatú, a társadalmi és környezeti kérdéseket is felvető fotóiból.

PLASTIC FANTASTIC: nemzetközi művészek együttműködésében, a környezettudatosság és fenntarthatóság jegyében létrehozott kültéri installáció.

X

Tarisznya Evangélikus Udvar

Programok

TARISZNYA EVANGÉLIKUS UDVAR

A Templomkert nemcsak egy templom kertje, hanem zöld, fenntartható, hazai, bio és a családoké - koncertekkel, bábszínházzal, előadásokkal, tevékenységekkel a legkisebbektől a legnagyobbakig.

Napi állandó programok:

09.00-09.30 Napindító áhítat

10.00 -12.00 és 14.00 -18.00

- Sakkjátszótér és Sakkpalota

- 5perc500 | 5 perces ismertetés, beszélgetés mindazoknak, akik ismerkedni szeretnének 500 éves lelkiségünkkel

- REF 500 – Vissza a jövőbe: Interaktív utazás a reformáció korába

10.00 -13.00 és 14.00 -16.00 Jam sarok

10.00-18.00 #láthatóanevangélikus - mai evangélikus arcképcsarnok

10.00-22.00 Luther Sörsátor

 

X

Nemzeti-Szín-Tér

Programok

A Nemzeti Színház nyitottan, sokszínűen és sokoldalúan reprezentálja a magyar színházi életet. Nyitott színházat építünk, mindenki által befogadhatót, és mindenkit befogadót. A Nemzeti Színház Színpad ezt a nyitottságot tükrözi, programját a színház repertoárján lévő és a színházhoz kötődő fiatal művészek produkcióiból állítottuk össze.

X

ETNO PORT-A

Programok

Naponta 11-18 óráig filmvetítés a Néprajzi Múzeum archívumából és a megújuló múzeum terveiből.

 

X

Etno Liget

Programok

A béke ligete és a Néprajzi Múzeum munkatársai várnak mindenkinek, aki szívesen játszik, táncol, alkot,  ismerkedik a hagyományos népi kultúra értékeivel vagy a kortárs, nemzetközi kutatómunkánk eredményeivel.

Egész nap vár:

- Lábakert: játszótér kicsiknek és nagyoknak hagyományos népi játékokkal

- Etno Chill: pihenőhely és kreatív alkotótér

 

 

X

SZFE Globe

Programok

A 2016-os Művészetek Völgye színházi központjában, Taliándörögdön idén saját helyszínnel készül a 150 éves Színház -és Filmművészeti Egyetem. A Színház Színpad kertjébe beköltöző színihallgatók interaktív, kísérleti előadásokra invitálnak minden érdeklődőt!

X

Mesence-földe

A pár évre buli-fészekké vált gyümölcsöskert az idén vendéglátóhely-paradicsommá lényegül. A környékbeli helyszínek itatója és akolja a szokásos bárpult mellett finom étel-, ital- és csemegeárusokkal várja az ínyencségekre vágyókat.

X

TOK udvar

Programok

JÚLIUS 22 ÉS 31. KÖZÖTT MINDEN NAP, KIVÉVE JÚLIUS 25. HÉTFŐN ÉS JÚLIUS 27. SZERDÁN

 

Vigántpetenden a régi iskolában és az iskola udvaron kézműves fogalkozások, előadások, jogsegélyszolgálat és szaktanácsadás várja a kistermelőket, falusi vendégasztalosokat és a vendégeket.

 

Foglalkozások:  Hagyományos kenyérsütés kemencében | Fűszerspirál tervezés, készítés, biokertészeti szaktanácsadás | Tiffany üveg tárgyak készítése

X

Vízmű

Programok
X

Völgytábor a Ferde Kempingben

Programok

Vedd meg előre sátorhelyed a 2017-es Művészetek Völgye Völgytáborába! 

Idén minden fesztiválbérlettel rendelkező Völgylátogatónknak lehetősége nyílik a Művészetek Völgye központi sátortáborában, a Kaláka Versudvartól nem messze, Kapolcson sátorozni, mindössze 1500 Ft/fő/éj áron! A sátorhelyek száma korlátozott, nehogy lemaradjatok róla!

A kedvezményes 5, 10 és 3 napos bérletek, illetve Völgytábor jegyek megvásárolhatók itt.

X

Láthatatlan Színház

Programok

Július 24-30. között minden nap 13.00-15.00 között láthatatlan színházi előadások a taljándörögdi templomban!

A Láthatatlan Színház egy különleges zarándokút, amely a látás ideiglenes kikapcsolásán alapszik. Előadásainkon révészek vezetik és segítik a bekötött szemű vándorokat, akik lelkük díszletei között járják végig ezt a belső utat.

Mivel mindenkit személyesen kísérünk, a részvételhez előzetes időpont egyeztetésre kérjük vendégeinket a helyszínen. 

X

Iskola Galéria (alsó iskola)

Lépjen be a régi napok varázslatos világába az egykori kapolcsi iskola tantermének megtekintésével!
 

X

Ravatalózó

„HÁZ-MESTEREK” című építészeti kiállítás

Krizsán András DLA, Ybl-díjas építész alkotómunkáinak eredményei különösen a Balaton-felvidéken sűrűsödnek. Középületeit és lakóházait több alkalommal Építészeti Nívódíjjal jutalmazták. Megvalósult épületeire jellemző az épített környezethez való kreatív alkalmazkodás. Tervei nyomán olyan épületek születnek, ahol a hely szelleme és a kor szelleme barátságosan és szervesen kapcsolódik. Művei bizonyítják azt az alaptézist, hogy a modern organikus építészet nem stílus, hanem olyan gondolkodás, amely az ember és a természet kapcsolatának megőrzését, a hely szellemét, s a mai igényeket helyezi középpontba.

X

Dörögdi Katolikus Templom

Programok
X

Teremtésvédelmi Udvar - Herman Ottó Intézet

Programok

TEREMTÉSVÉDELMI UDVAR
Közös otthonunk gondozásáért!

Mit jelent a teremtésvédelem és a környezettudatosság a gyakorlatban? Hogyan válhatunk felelősen gondolkodó és cselekvőképes, önfenntartó emberré? Hogyan lehetünk tevékeny tagjai ilyen közösségeknek? - ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat 2016. július 23. – 31. között Kapolcson, a Herman Ottó Intézet és felkért partnerei által szervezett Teremtésvédelmi Udvar programjain.

Lelki táplálék déli harangszóra címmel a római katolikus templomban rendhagyó istentiszteletek keretében nyújtunk lehetőséget a Művészetek Völgye Fesztivál látogatói számára rövid megállásra, elmélyülésre. A helyszín szimbolikájából kiindulva felfelé tekintünk, együtt gondolkozunk, imádkozunk.

Teremtésvédelmi pódiumbeszélgetéseink keretében a templomkert árnyas fái alatt meghívott vendégeinkkel beszélgetünk az alábbi témákban: átalakuló közösségek; ökoszociális mozgalmak; egyházak szerepe a gazdaság- és vidékfejlesztésben; példát adó jó gyakorlatok; szeretetszolgálatok és programjaik; lelki megújulás a társadalomban; önkéntesség itthon és a nagyvilágban; zarándoklatok; zöldutak; natúrparkok; természetvédelem; környezeti nevelés és szemléletformálás.

FÉNYESEN – Antal Andrea FÉNY és FORMA kiállítása
Föld és víz. Alakítom. Levegőn. Tűzzel. Agyagból forma. A fény kivetül. Sötétben ülünk. Nézem. Nézed.
Varázslat. Jól vagy. FÉNYESEN....

X

Diabelli Művészeti és Oktatási Alapítvány

Programok

Minden nap 10.00 és 18.00 között

(Kapolcs, Jókai utca 10.)

A Diabelli Udvar a tudományok és művészetek kapcsolódásairól tart színes programokat gyerekeknek, fiataloknak és örök fiataloknak.

Varázshangok Egyesület baba és gyermek játszóházzal, felnőtt pihenőhellyel, társasjátékokkal, interaktív zenés családi foglalkozással biztosít tartalmas pihenést.

Dorka kézműves udvara naponta más alkotások, szépségek készítésével várja a gyerekeket.

Mici terasz: természettudományos kísérletek, jelenségek megfigyelése, eszközkészítés fizikusokkal, kémikusokkal. Lézer színház: lézerorgona, saját készítésű lézer képek, ügyességi feladatok és egy kis érdekes fizikai ismeretbővítés a témában.

Újdonságként a felnőtteknek ismeretterjesztő előadásokat tartunk, a Luxembourg Acoustic zenekar közreműködésével zenei és irodalmi klubot nyitunk. Fiatal alternatív együttesek bemutatkozására is sor kerül, lesz hangszerbemutató és Limonádé klasszikus koncert Diabellis tehetségekkel.

Árnyas udvarunkban az elmúlt nyárhoz hasonlóan tartalmas, családi pihenésre alkalmas programokkal várunk benneteket.

X

Glamp-Inn Kapolcs

Programok

Hallottad már a GLAMPING kifejezést? Nem? Semmi gond. Ha szívesen táboroznál szép természeti környezetben, de nem szeretnéd feladni az otthon kényelmét sem és a sátor cipeléséhez sincs kedved, ezt Neked találták ki. A Glamp-Inn Kapolcs előre telepített, berendezett, 4 főre is kényelmes sátrakkal vár nem csak a fesztivál ideje alatt. Készítünk Neked reggelit, megkóstolhatod grill ételeinket, finom kézműves sörökkel várunk, de akár ki is fújhatod magad egy kicsit két program között. Látogass el hozzánk a Dózsa utcába a Kaláka udvar fölött kb. 200 méterrel.

További információk facebook oldalunkon és honlapunkon!

Cím: Kapolcs, Dózsa u. 63.

E-mail: info@glamp-inn.hu

X

51-es körzet

TÁBLAKÖLTÉSZET - szabadtéri táblakiállítás - a haikutól a képköltészetig.

Kísérő háttérprogramok: dokumentum-bemutatók az Artpoolból és spontán élő előadások a hangköltészet, a fonikus költészet, a konkrét költészet, a költői performansz, a videó költészet és a digitális költészet területéről.

Kurátor: Galántai György (az Artpool Művészetkutató Központ / Szépművészeti Múzeum eseménye), támogató az Artpool Alapítvány.

X

Iskola

Művészeti iskola kiállítása az aulában.

X

Kőbánya Udvara

Programok

A Völgy egyik legszebb helyszínét, az ikonikus Gástya árkot idén Kőbánya tölti meg élettel. A fővárosi kerületvezetés és a Kőbányai Zenei Stúdió közösen létrehozott színpadán a zene kapja a főszerepet, így esténként hangot adnak a fiatal teheségek és a rocklegendák. 
A koncertek mellett napközben együtt szurkolhatunk majd a vizes világdöntőn kedvenceinknek - miközben a gyerekek játékos zenesuliban ismerhetik meg a hangszereket és a zenélés varázslatos világát!
 

X

MókusKert Udvar

Programok

Ennek az aprócska udvarnak a megnyugvás, az álmodozás és egy kis borzongás a lényege…legjobb ha mindezt egyszerre éljük át.

Nem a művészek hajladozása a lényeg egy-egy produkció után, hanem hogy közösen teremtsünk…

Együtt leszünk színészekkel, mesélőkkel, muzsikusokkal, ritmusra-verselőkkel (slam poetry), szájjal-dobolókkal (beatbox)

és lelkesen-befogadókkal…

X

Cirque du Tókert

Programok

Cirque du Tókert

A Völgy az idei évben is új programokkal gazdagodik, az újcirkusz világát hozza el Vigántpetendre.

A tánc, a színház és a klasszikus cirkusz elemei egyszerre jelennek meg a színpadon. Izgalmas és látványos produkciókkal várunk mindenkit a Tókertben felállított valódi cirkuszi sátorban.

X

Lemming udvar

Programok

A Lemming Program mára mozgalommá nőtte ki magát és egy új helyszínné a Művészetek Völgyében. 
Azon zenekarok gyűjtő és találkozóhelye, melyek a Szimpla zenei életében meghatározók, és mindenképpen a saját zenei útjukat járják. Délutánonként közös zenélés, esténként meglepő koncertek, utána Önismereti Diszkó. 
10 napig őrült-családias hangulat, Fülig Jimmy kocsmájában, a Szimpla Kert megszokott milliőjében.
A Lemming Udvar olyan élőzenés helyszín, ami ideális bázispont minden fesztiálozó társaság számára. 
 

X

Petendi Plébánia Galéria

Programok
X

Béke-liget

Programok
X

Artkert

Programok
X

MOME

Programok