Cigány népdalok |Karaván Família koncert
2017. július 23. - 18:30
Momentán Udvar

Karavan Familia - több mint folklór...

A szülők és gyermekeik által létrehozott egyedülálló családi zenekar, a Karavan Familia az elmúlt 10 évben saját világot teremtett a cigány vokális hagyományok nyomán. Miközben a minőségi cigány zene bemutatásának szentelték tehetségüket és tudásukat, repertoárjukkal bizonyították, hogy a cigány zene intelligens és szellemes, bölcs és befogadó. Dallamaik forrása nem egy tájegység vagy egy roma népcsoport, hanem az európai cigány kulturális és zenei örökség. Dalaikban a különböző, jellegzetes európai cigány zenei stílusok mellett érezhető a latin zene, a blues vagy a popzene hangulata is -mindezekből eddig nem hallott cigány világzene született. A sokszínűség mellett azonban a Karavan Familia képes megőrizni saját stílusát, amely egyszerre fiatalos és hagyománytisztelő, szórakoztató és szerethető.

Legújabb, harmadik albumukat a Karavan Familia 10 éves fennállásának alkalmából jelentették meg a Fonónál. (Karavan Familia: Asvin, 2014) A CD-t 2014 májusában a 20 legjobb világzenei lemez közé választotta a World Music Charts Europe zsűrije.

Koncertjeikkel az elmúlt 10 évben bejárták Európát Moszkvától Barcelonáig. Több alkalommal koncerteztek a Művészetek Palotájában, valamint rendszeres vendégei a hazai kluboknak, fesztiváloknak és rendezvényeknek.

www.karavanfamilia.com

Kapcsolódó helyszín: 
Momentán Udvar
Kapcsolódó fellépők: