Tightrope | Antonia Vai Band
2016. július 24. - 18:00
Momentán Udvar

Két pont között maga a KÖTÉLTÁNC a cél! Egy vékony kötél köti össze az eget a földel Antonia Vai márciusban megjelenő EP borítóján. A Tightrope EP Antonia számára a kötődésről, összefonódásról szól. Stockholm és Budapest, vágyak és célok, zene és érzelem és az ezek közötti út a lényeg maga. Ez a Tightrope, a kötéltánc.

A Tightrope öt szabálya:
1. Találj egy álmot, amibe beleremegnek a térdeid
2. Köss az álmodhoz egy kötelet
3. Lépj rá és higgy benne, hogy nem esel le
4. Tudj róla, hogy mégis leeshetsz
5. Indulj el a kötélen…

Antonia a lemezről: “Sosem hagytam abba az utazást. Ugyan három éve már nem mozgolódok annyit fizikailag, a belvárosban élek, de mégis az itt eltöltött éveket egy izgalmas útnak fogom fel. Ez a kislemez ennek az a kalandnak az eredménye. Annak, ahogyan a zenekarommal összecsiszolódtunk, egyre őszintébb és nyersebb hangzások felé haladtunk, annak, hogy ez a hangzás a lenyomata annak, akik voltunk és akikké formálódtunk. A kötéltáncnak magunk és részesei vagyunk. Összeköt minket a zene, a lélek, az érzelmek és a hely, ahol élünk. Az ezek között kifeszített kötélen pedig nap mint nap egyensúlyozunk.”

A Svéd-Magyar bohém soul díva, Antonia Vai 2013 óta él és alkot Magyarországon. Senkivel össze nem téveszthető hangja, karakteres és temperamentumos előadása, egyedi szövegvilágú és sajátos atmoszférájú dalai senkit sem hagynak hidegen. Morvai Antonia, művésznevén Antonia Vai, Svédországban született magyar szülők gyermekeként, és a stockholmi mindennapokra ráunva, 2013-ban Magyarországra érkezett, hogy jobban megismerje gyökereit. A siker azonban olyan hirtelen érte utol, hogy a pár hónapra tervezett látogatás a mai napig sem ért véget. Magyar zenészekből álló zenekarával, az Antonia Vai Banddel rendszeresen koncerteznek és hamar meghatározó színfoltjai, mi több, utánozhatatlan jelenségei lettek a budapesti (és egyre inkább a vidéki) klubéletnek. Tavalyi év csúcspontjai: MÜPA Teltházas saját concert, Turné a Quimby-vel, MR2 Akusztik fellépés…

Kapcsolódó helyszín: 
Momentán Udvar
Kapcsolódó fellépők: