Éltető Völgy

 

A Csigaház udvarában húzódó Éltető Völgyben az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület 60 települése mutatkozik be kézműveseivel, művészeivel, őstermelőivel és megújuló turisztikai kínálatával. Tíz napon át várjuk a családokat, a helyi élelmiszerek és kézműves termékek kedvelőit. Életre kel a kovácsműhely, dolgozik a fafaragó, festőművészek ecsetei hagynak nyomot a vásznon. Virtuális élménytúrán mutatjuk be falvaink 180 túraútvonalát. Mézet, bort, szörpöt, pálinkát, lekvárt, sajtot, füstölt ínyencségeket árulnak készítőik, és helyi termékekből készülő ételeket, italokat ont magából a „vidék konyhája”. Bemutatjuk a Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyrendszert az első minősített igazi vidéki termékekkel, szolgáltatásokkal. 

Mi itt élünk a Balaton-felvidéken. Szeretjük a nyarakat, amikor rengeteg ember van itt, szeretjük a telet, amikor szinte „magunk vagyunk”. Igazán szeretjük a hozzánk mindig korábban érkező tavaszt és a nálunk mindig tovább maradó őszt. Nekünk mindez mást jelent. Nem többet vagy kevesebbet: mást. Mi, itt vagyunk itthon, nekünk ez a hazánk. Mi pontosan ismerjük az apró falvak hatalmas csodáit és tudjuk, hol, kinél készül a legfinomabb bor, a házi sajt, a lekvár, a szörp, a tészta, a méz. Sokat kaptunk, kapunk nap, mint nap a Balaton-felvidéktől és ezért elhatároztuk, hogy sokat is akarunk adni neki: ezért hoztuk létre az Éltető Balaton-felvidékért Egyesületet és ezt a különleges hangulatot kívánjuk átadni az Éltető Völgyben.

minden nap (07.21.-30.) 10.00–20.00

Helyi termék kavalkád – Ízelítő a Balaton-felvidék kínálatából
A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék termékeinek és szolgáltatásainak színes kavalkádja, ahol őstermelőink, kistermelőink, kézműveseink kínálják a helyi védjeggyel ellátott portékáikat. A termelők, vendéglátók, és alkotók elkötelezett munkája, együttműködése és társadalmi felelősségvállalása garancia arra, hogy a Balaton-felvidék által kínált termékek és szolgáltatások visszatükrözik a helyi jellegzetességeket magas színvonalú termékeket, kiszolgálást és programokat kínálva. Mellettük a környékbeli termelők „védjegyre váró”, minőségi termékeit is megismerhetik a látogatók.

Balaton-felvidék turisztikai kínálatának bemutatása

Virtuális túraútvonalaink a Balaton-felvidék csodálatos tájait, településeit, természeti kincseit, épített emlékeit, látnivalóit, együttműködő védjegyes szállásadóit, vendéglátóit, termelőit, szolgáltatóit fogják össze és mutatják be, miközben számtalan élményt kínálnak a túrázni, kirándulni, kikapcsolódni vágyóknak.

Vásári forgatag és kézműves foglalkozások

Különféle népi játékokkal, táncházzal és vetélkedővel készülünk naponta. Aki betér hozzánk, megtudhatja mi az a ZSCH, elcsíphet egy kalapos játékot vagy részt vehet egy rögtönzött népi mesejátékban. Kézműves foglalkozásokat kínálunk „A Vidék Minősége” végjeggyel rendelkező kézművesek, alkotók közreműködésével. Az érdeklődök naponta másmás Balaton-felvidéki kézműves (keramikus, fafaragó, festőművész) segítségével élhetik meg az alkotás örömét.

INNOBRINGA kölcsönzés 

Új, innovatív ajánlatunk térségünk „kincseinek” felfedezésére az elektromos bringakölcsönző, ahol segway, elektromos kerékpárok, robogók, háromkerekűek várják a vállalkozó kedvű felfedezőket. Kínálatunkban gondoltunk a nehezebben mozgó, vagy mozgásukban korlátozott emberekre is. Részükre speciális két-, három- és négykerekű elektromos járművek állnak rendelkezésre. Próbáld ki! Töltődj fel! Kapcsolódj ki!

Éltető Völgy

Programs

Choose date
Choose time