Völgy 30 - 2015

Völgy 30 - 2015

2021. július 28.
Megosztás

Összeköt minket 30 fesztivál, azok egyedi hangulata, a művészetek szeretete, rengeteg élmény és program. Bognár Szilvia szinte minden udvarunkban járt már, fellépéseivel simogatja kicsik és nagyok lelkét.


Mi a legelső Művészetek Völgye emléked?

Legelőször talán a Vándor Vokállal daloltunk a taliándörögdi templomromnál. Megkapó volt: családias és szeretetteljes közeg, festői táj, befogadó, értő közönség. Ugyanitt muzsikáltunk csakhamar a Makám együttessel is.



Mi a 2015-ös Völgyemléked?

Erre elég nehéz válaszolni, mert az elmúlt 2 évtizedben valamennyi formációmmal (gyerekzenekar, etNoé, sextet, quartet) és vendégként is megannyi produkcióval (Makám, Vándor Vokál, Anima Sound System, népzenei csapatok, stb.) énekeltem a völgyben. Tán nem is telt el esztendő nélküle, összefolynak az emlékek. A naptáram azt súgja, hogy 2015-ben a Hungarian FolkEmbassyval adtunk népzenei koncertet.


Mi számodra a Művészetek Völgye?

Kitartó és kiváló képviselője olyan művészeti ágaknak - benne nép- és világzenei produkcióknak is,- amelyek ugyan markánsan, de mégiscsak rétegkultúraként vannak jelen a hazai kulturális életben. A völgybe képtelenség csupán néhány órára menni, hisz számtalan rég látott kedves baráttal, kollégával, kézműves, iparművész ismerőssel futunk össze, mintha egy nagy családi-baráti találkozóra érkezne az ember. Ráadásul minden alkalommal az a jó érzés tölthet el bennünket, hogy a zenéink itt bizton értő, kíváncsi fülekre találnak.