PÁLYÁZATI  FELHÍVÁS!

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS!

2023. december 19.
Megosztás


A Művészetek Völgye Fesztivál a Kreatív Európa ’PRODUCTION³ projekt’ névre hallgató pályázatára művészek és művészeti csoportok jelentkezését várja -  új alkotásokkal.


A P³ az Európai Unió Kreatív Európa programja által társfinanszírozott, a Művészetek Völgye Fesztivál (Magyarország) által vezetett, az Artemrede (Portugália), az ArtLink (Szerbia) és a HÉTFA Kutatóintézet (Magyarország) partnerségével megvalósuló, 2023 októbere és 2025 decembere között kidolgozandó kis léptékű európai együttműködési projektje.


Célja, hogy a változó közönségmagatartásra és elvárásokra reagálva újraértelmezze a kreatív értéklánc szereplői közötti kapcsolatokat annak érdekében, hogy innovációt indítson el a közönségfejlesztés területén, és új, hatékonyabb együttműködési modelleket alkosson. A P³ elnevezés a projekt három célcsoportjából - alkotók, társproducerek/szervezők és közönség - ered.

A projekt céljait a közönségközpontú produkciók különböző kontextusokban történő kikísérletezésével, valamint az országok közötti tudásátadás erősítésével érik el. A projekt tevékenységeit kutatás és értékelés támogatja majd, amely hosszútávon hoz eredményeket.


A Művészetek Völgye olyan új előadóművészeti alkotásokat keres, amelyek létrehozásának és megvalósításának középpontjában a közönség áll. Olyan művészek/kollektívák/vállalkozások jelentkezését várja, akik hajlandóak a fejlődésre, a tapasztalatcserére és az együttműködés innovatív modelljeinek vizsgálatára és kikísérletezésére.


A pályázatra való jelentkezés során a pályázók művészeti javaslatot nyújtanak be és vállalják, hogy részt vesznek egy társalkotási laborban, és együttműködnek a P3 kutatási aspektusában - beleértve a vitafórumot, és szükség esetén folyamatos tájékoztatást nyújtanak az alkotói folyamatról.

Művészeti területek: kortárs előadóművészet (színház, tánc és hibrid formák). 

Zenészek (klasszikus zene, jazz, világzene vagy kortárs zene) bevonása támogatott.

Végső célkitűzés: a projektnek 1 óra és 48 óra közötti időtartamú előadás formájában kell megvalósulnia (eredeti formátumokat is szívesen fogadunk), amelyet színpadra vagy nem hagyományos, természetes vagy városi terekre, szabadtérre terveztek ( a megadott technikai feltételeket betartva, amelyeket az alkotási folyamat során a fogadó partnerrel kell egyeztetni).

Pályázók köre: egyéni hivatásos művészként, vagy kollektívaként/művészcsoportként, vagy társulatoknak,  legfeljebb 3 fős csoportként. Elsőbbséget élveznek a pályakezdő művészek (18 év felettiek), akik legalább hároméves releváns művészeti tevékenységgel rendelkeznek.

Koprodukciós díj: bruttó 13 600 euró (beleértve az adókat és az ÁFA-t). A feltüntetett összeg a teljes rendelkezésre álló költségvetésre vonatkozik, beleértve a kutatási és alkotói folyamatokat, az előadásokat és az előadás sikeres befogadásához szükséges egyéb kreatív és logisztikai gyártási költségeket.

Jelentkezés: Google-formanyomtatványon keresztül ITT.

Teljeskörű angol nyelvű pályázati felhívás: ITT.

Jelentkezési időszak: 2024. január 3. és január 31. között (19:00 óráig).


Partnerek:




Finanszírozó:


Közreműködők: